Szabadidő

Szuperolcsón mozizhatsz egész hétvégén a FilmÜnnepen

750 forintos mozijegyár, több mint negyven film, négy premier, három premier előtti vetítés és számtalan izgalmas program. E hét csütörtöke és vasárnapja között ez vár téged a Cinema City mozikban a FilmÜnnepen, ahol négy napon át minden a mozi ünnepléséről szól.

750 forintos mozijegyár a 2D-s, 950 forintos ár a 3D-s filmekért. Ennyibe kerül mozizni e hét csütörtök és vasárnap között, ha a Cinema Citykbe tévedünk. A már hagyományosnak mondható FilmÜnnep azonban nem csak olcsóságával kíván megfogni. Bár olyan premierfilmeket nézhetünk potom áron, mint a hatalmas sikerű bestsellerből készült A lány a vonaton, a szexi virsliket felvonultató Virsliparti vagy a bölcs Kubo és a varázshúrok, ez csak az alap, a rendezvény ezen kívül számos extrával szolgál. Két héttel premier előtt lehet megnézni Zach Galifianakis, Owen Wilson, Jason Sudeikis és Kristen Wiig balul sikerült bankrablását a Lángelmékben, és lesz két francia családi film (Aladdin legújabb kalandjai, Belle és Sébastien – A kaland folytatódik) is műsoron hetekkel a magyarországi bemutató előtt.

A Wellhello zenekar rajongói sem maradnak hoppon, ugyanis a banda elhoz néhány epizódot a készülő mozifilmjükből, a #sohavégetnemérősből, Szabó Simon pedig díjnyertes rövidfilmjét, az Ebéd előttet mutatja be a FilmÜnnepen. Olyan bemutatás előtt álló és már bemutatott magyar filmek alkotóival láthatunk beszélgetéseket, mint A martfűi rém, a Kincsem, a Vándorszínészek vagy az Ernelláék Farkaséknál, és filmklubbeszélgetést kapnak az olyan sikervárományos hollywoodi mozik is, mint a Doktor Strange, a Legendás állatok és megfigyelésük vagy a Zsivány Egyes. Az extra programokat online is követni lehet a FilmÜnnep TV-ben.

Szerintünk az alábbi öt filmet semmiképp se hagyd ki!

Kubo és a varázshúrok
Csodás japán mesevilág tárul fel előttünk ebben a bábokkal forgatott, fantasztikusan egyedi filmben, ami olyat tesz, amit a mesék sem mernek bevállalni: elmagyarázza a gyerekeknek a halált.

Ernelláék Farkaséknál
A Cinema City FilmÜnnep legújabb magyar sikerfilmje nem véletlenül távozott a fődíjjal a Karlovy Vary-i Filmfesztiválról. Egyetlen lakásban játszódik ugyan, mégis sokkal többet mond a magyarok mostani lelkiállapotáról, mint egy híradómaraton végignézése, mégis teli van reménnyel.

Kiéhezettek
Ha azt hitted, hogy a zombifilm műfaja halott, itt van cáfolatként egy erős életjel. A Kiéhezettek eljut oda, ahová a zombifilmek sem szoktak elmerészkedni: mi van, ha tényleg vége az emberiségnek?

Toni Erdmann
Háromórás, mégis szuper német vígjáték a FilmÜnnep egyik csúcspontja egy elhidegült apa-lánya kapcsolatról, amit az apa némi provokációval próbál valahogy rendbe hozni, kellemetlen szituációk egész sorát teremtve lánya számára. Fergeteges.

Mélytengeri pokol
Hollywood mostanában lenyűgözően profin adja vissza a katasztrófahelyzeteket, és pont ez adja a Deepwater Horizon olajfúrótorony tragédiáját feldolgozó Mélytengeri pokol erejét is. Azt érezzük, hogy ott vagyunk a közepén, és mindezt megoldja hollywoodi hatásvadászat nélkül is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top