nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Így készül egy gigantikus homokszobor – lépésről lépésre

Így készül egy gigantikus homokszobor – lépésről lépésre

Nem akármilyen fotósorozatot mutatunk nektek! Megnézhetitek, hogyan készül egy hatalmas homokszobor, ami ráadásul Nemecsek Ernőt ábrázolja. A szobor az ELTE Füvészkertben lesz látható hétfőtől.
Szurovecz Kitti
Szurovecz Kitti
f Ajánlom

A homokszobrot M. Tóth Zsolt, a világszerte ismert jég- és homokszobrász művész alkotta, így a Pál utcai fiúk kis hőse végre beköltözik a Füvészkertbe! “Családommal épp a mesebeli Füvészkertben sétálgattunk, és a kertészek mesélték nekünk, hogy a látogatók rendszeresen méltatlankodnak: miért nincs a kertben semmi, ami Nemecsekékre emlékeztet – meséli M. Tóth Zsolt. – Nekem azonnal bevillant az ötlet, miért is ne járulhatnék hozzá egy tartós és mutatós homokszoborral az egyik kedvenc gyerekkori regényem emlékének megőrzéséhez? Ráadásul egy autentikus környezetben. Ugyan a jégszobrászat és a homokszobrászat miatt is sokat vagyok külföldön, most végre sikerült kiszakítanom az életemből pár napot erre a szép küldetésre. Boldog vagyok, hogy remélem, a látogatók nagy örömére, van most már a Füvészkertnek Nemecsek Ernője!”

A Hungarys Got Talent egykori versenyzőjének látványos munkáját szeptember 26-án 11 órakor avatják fel az ELTE Füvészkertben, de az NLCafén még előtte megnézheted, hogyan is készült el a homokszobor.

Megosztás Facebookon