Szabadidő

Különleges képet látsz, ha ma a Google-ra kattintasz

Kattintottatok ma már a Google-re? Nem? Akkor irány máris, azután persze ne felejtsetek el visszajönni a válaszért. Ugyanis a különleges fotót nem öncélúan helyezte el csak a mai napon a Google, fontos évfordulóra emlékeznek vele.

Fekete macskás, titokzatos repülőpilótát láthatsz ma, ha a Google-re kattintasz. Ma ugyanis különleges logóval jelentkezik a kereső a világ minden táján. Összesen hétféle speciális grafikát helyeztek ki az oldalukra, nálunk például az Egyesült Államokhoz hasonlóan Jean Batten látható.

Az történt ugyanis, hogy a hölgy 1909. szeptember 15-én, vagyis pontosan 107 éve éppen ezen a napon született. Arról híres, hogy ő volt a harmincas évek repülésének egyik legnagyobb alakja –  nőként. 1934-ben összesen 16 ezer kilométeres, akkoriban rekord hosszúságú utat tett meg Londonból Ausztráliába és vissza, rá egy évre pedig már az Atlanti-óceánt is átrepülte.

És a fekete macska sem véletlen a logóban. Jean Batten Buddy nevű kisállatával közösen a világon elsőként repült el Angliából Új-Zélandra. Óriási, nem?

Jean Batten pilótanőre emlékezik a Google
Jean Batten pilótanőre emlékezik a Google

(hvg)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top