Szabadidő

15 könyv, ami izgalmassá teszi az idei őszt

Elkezdődött az iskola, egyre többször van borongós idő, ilyenkor pedig jólesik bekuckóznunk egy nagy takaróval és egy izgalmas könyvvel a fotelba, és csak olvasni, olvasni, olvasni. Hoztunk 15 izgalmas és érdekes olvasnivalót, mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

Ha ősz, akkor indulhat a teázás, a meleg takarók és az otthon töltött esték időszaka, ami a könyvmolyok kedvenc elfoglaltsága. Ahhoz, hogy hasznosan töltsük el az olvasási időnket összegyűjtöttünk 15 könyvet, amire felfigyeltünk, és már megjelent, vagy még idén ősszel érkezik a könyvkiadóktól.

15 könyv, ami izgalmassá teszi az őszt

1. Harry Potter és az elátkozott gyermek

Október 25-én jelenik meg az Animus Kiadó gondozásában az egyik legjobban várt őszi újdonság, amiben J.K. Rowling híres története kap folytatást egy színházi szövegbe ágyazva.

Fülszöveg: Harry Potter élete sosem volt könnyű – és most sem az, amikor a Mágiaügyi Minisztérium túlhajszolt dolgozójaként, férjként és három iskolás korú gyermek apjaként kell helyt állnia. Miközben Harry a múlttal viaskodik, ami nem hagyja magát.

2. Keri Smith: Nyírd ki ezt a naplót

A színezők után itt az interaktív könyv, amiben különböző feladatok szerint kell a könyvet “kinyírni”. A vicces és kreatív útmutatók között mindenki megtalálja majd a neki tetszőt, és egy olyan egyedi könyvet hozhat létre, amit csak szeretne.

Mindig azt mondták, hogy vigyázz a könyveidre? Most felejtsd el! Ha van benned egy kis romboló hajlam, hogy összegyűrj, szétvágj, átlyukassz vagy összekoszolj egy könyvet, eljött a te időd. Végre itt egy napló, amivel azt tehetsz, amit csak akarsz. Sőt utasítanak rá.

Keri Smith zseniális alkotása, mely már több millió példányban kelt el világszerte, megmozgatja a fantáziádat, elragadja a képzeletedet, és úgy érezheted, te is képes vagy valami hihetetlen dolgot létrehozni. Győzd le a félelmedet az üres oldalak iránt, és tapasztald meg az igazi kreativitást!

3. Paulo Coelho: A kém

Mi is hírt adtunk, hogy az egyik leghíresebb brazil író új könyvvel jelentkezik idén. Az Athenaeum Kiadó által kiadott történet Mata Hariról szól, akiről sok új titkot mesél el Paulo Coelho.

Legújabb regényében Paulo Coelho – aki több mint 220 millió könyvet adott már el a világ 160 országában – Mata Harinak, kora legkívánatosabb nőjének csodálatos és titokzatos életét tárja fel. A híres egzotikus táncosét, aki azzal sokkolta és kápráztatta el közönségét, hogy ledobta ruháit a színpadon; aki bizalmasa és kurtizánja volt a kor leggazdagabb és leghatalmasabb férfijainak.

A rejtélyes múltú dívának – akit a párizsi arisztokrata hölgyek féltékenysége és irigysége kísért – volt bátorsága kitörni a huszadik század elején uralkodó, nőket megbéklyózó provinciális kötelékekből.
Paulo Coelho egyes szám első személyben építi fel Mata Hari történetét. A táncosnő az embertelen párizsi Saint-Lazare börtönből írt leveleket ügyvédjének, ahol az első világháborúban folytatott kémkedés vádjával tartották fogva. A leveleket testamentumnak szánta. Általuk üzent a lányának, akit nem láthatott felnőni; meg akarta értetni egyetlen örökösével, miért is választott ennyire kirívó, kalandokkal teli életet.

4. Kordos Szabolcs: Airport, Hungary

A Hungary-sorozat újabb szórakoztató és tanulságos történetekkel teli folytatása októberben jelenik meg és ezúttal a repülés titkokkal teli világába vezeti el az olvasót Kordos Szabolcs.

Szeretné tudni, miért éri meg 20 millió forintot költeni egyetlen repülőútra, ha mindössze négy percet tölt a helyszínen az ember? Kíváncsi rá, hogyan reagált a magyar legénység egy máig titokban tartott gépeltérítési kísérletre? Megismerné, milyen körülmények között élnek a pilóták és a légiutas-kísérők a Közel-Keleten? Mi az igazság a Mile High Clubról?

Ha érdeklik a mindennapok 10 kilométerrel a föld felett, és a repülőtéri élet valósága, akkor az Airport, Hungaryt örömmel forgatja majd.

5. Fábián Janka: Koszorúfonat

Újabb csodás családtörténetet hozott el Fábián Janka az olvasóknak, ezúttal az osztrák-magyar kiegyezés korából.

Az 1867-es magyar–osztrák kiegyezés körüli mozgalmas és ellentmondásos évek eseményeiről szóló hírek a Lotti örökségéből jól ismert Zemplén megyei nyugalmas birtokra, Ágfára is eljutnak. Itt nevelkedik Lotti és Móric már idősödő lányának, Tinkának a védőszárnyai alatt a két dédunoka, Ella és Blanka. A lányok sorsát már gyermekkorban megkeserítik a családi tragédiák, amelyek következtében kénytelenek elhagyni őseik birtokát. Ám a talpraesett nagynéninek, Tinka mamának köszönhetően az éppen rohamosan fejlődő fővárosban, Budapesten új otthonra találnak.

Ahogy az olvasó Fábián Janka regényeiben már megszokhatta, ezúttal is rengeteg történelmi helyszínre, eseményre látogathatunk el, kezdve az 1867-es koronázástól egészen a századforduló előtti években történt, csodaszámba menő változásokig. Ott lehetünk a bécsi világkiállításon, megélhetjük Pest, Buda és Óbuda egyesülését, és láthatjuk, hogyan bolygatja fel Bécset Rudolf trónörökös halála. Közben pedig megismerhetjük a szereplők között szövődő szerelmeket, az emberi kapcsolatok alakulását, valamint a mindennapi élet gondjait és örömeit, amelyekhez a történelem csupán grandiózus háttérként szolgál.

15 könyv, ami izgalmassá teszi az őszt

 6. Stephen King: Az átkozott út

Richard Bachmann álnéven írt Stephen King regény szeptember végén érkezik az Európa Könyvkiadótól. A horror regények királya ezúttal egy kisvárost mutat be, és egy férfit, aki az egész világgal szembeszáll.

Bart Dawes húsz éve lakik ugyanabban a házban, itt szerelmeskedett először a feleségével, itt játszott a kisfiával Most a kisvároson át új utat építenek, és ez előbb a munkahelyét, majd az otthonát fenyegeti. Bart azonban nem hagyja magát az útépítő céggel, sőt az egész világgal szembeszáll, hogy megvédje az életét: azt az egyetlen életet, amelyben megtalálta törékeny boldogságát. Az 1970-es években játszódó történet vége teljes összeomlás; a kisvárosban, mely a modernizáció útjára lépne, végül kő kövön nem marad.

7. Robert Masello: Az Einstein-prófécia

A 21. Század Kiadó egy olyan új szerzőt mutat be, akit már külföldön minden könyves sikerlistát meghódított misztikus és rejtélyes történeteivel.

 A második világháború legvadabb napjaiban, 1944-ben egy fiatal hadnagy Lucas Athan talál egy szarkofágot, mely egy egyiptomi sírból származik.
A Princeton egyetemre Amerikába szállíttatja, mert feltételezi, hogy a briliáns régész Simone Rashid képes lesz megfejteni a rejtélyt és ki tudja nyitni a szarkofágot. A titokra azonban, amit a lelet rejt, egyikük sem számított. Mert az magának Albert Einsteinnek szörnyű jövendölése…

8. Mark Frost: A Twin Peaks titkos története

Ha nézted a híres sorozatot, akkor tudod, hogy ki ölte meg Laura Palmert. De vajon mindent tudsz erről a misztikus kisvárosról? A sorozat új évaddal jelentkezik, de addig az Athenaeum Kiadó elhozza nektek október végén Amerika leghíresebb kisvárosának rejtélyeit.

A harmadik évad előtt az olvasók kézbe vehetik a sorozat hivatalos könyvét, egy lebilincselő titokfeltáró regényt, amely egyrészt választ ad az első két évad nyitott kérdéseire (minden olvasó meg fog döbbenni!), másrészt elmeséli az elmúlt huszonöt év fontos Twin Peaks-i eseményeit, harmadrészt pedig bevezeti az új évad alapkonfliktusait. Miközben megismerhetjük Amerika legrejtélyesebb városának titkos múltját is.

9. Noah Hawley: Zuhanás előtt

A Noah Hawley által jegyzett Fargo sorozatot senkinek sem kell bemutatni, hiszen sikert sikerre halmozott az eddigi évadjaival. A sorozat írója most egy izgalmas krimit vetett papírra, ami a 21. Század Kiadó jelentet meg magyarul október 10-én.

Egy ködös nyári éjszakán magánrepülőgép száll fel az Egyesült Államok keleti partvidékéhez tartozó Marthas Vineyard-szigetről New York felé, fedélzetén tizenegy utassal. Tízen a felső tízezer tagjai, a tizenegyedik egy nem túl jelentős festő. Tizenhat perccel az indulás után a gép az óceánba zuhan. A katasztrófát ketten élik túl: Scott Burroughs, a festő és a gépen utazó médiamogul négyéves kisfia. Burroughsnak sikerül a lehetetlen: partra úszik a gyerekkel. Ott aztán belekerül a nyomozás és a médiahisztéria kettős forgatagába. De vajon véletlenül zuhant-e le a gép? Vagy a befolyásos embereket szándékosan gyilkolta meg valaki?

Noah Hawley thrillere napok alatt felkerült a sikerlistákra. A történet nem csak az olvasók, de a kritikusok közt is egyöntetű sikert aratott, mert a szenvedélyes összecsapások nagy gonddal és alapossággal megrajzolt szereplők között zajlanak le. A könyv letehetetlenül izgalmas.

10. Brittainy C. Cherry: Lebegés – Az vagy nekem

Szeptember 15-én a Libri Kiadó egy új szerzőt mutat be Magyarországon, akit a romantikus regények kedvelői gyorsan a szívükre fognak zárni.

Óva intettek Tristan Cole-tól. Azt mondták, kegyetlen, jéghideg, durva. Elítélték a múltja miatt. Ha csak ránéztek, egy szörnyeteget láttak, akinek bűnhődnie kell. Én tehetetlennek és dühösnek láttam, mert bennem is hasonló erők dolgoztak. Üresek voltunk. A múlt sebei a földre húztak minket, pedig mi lebegni szerettünk volna. Ő mennydörgés volt, én villámfény soha nem volt még ilyen tökéletes vihar. Tristan csókja haragos volt, és szomorú. Bocsánatkérő és gyötrelmes. Nyers és valódi. Mint az enyém. 

Lizzie és Tristan torokszorító szerelmi története éppúgy szól veszteségről és újrakezdésről, mint a bennünk rejlő démonok legyőzéséről. Brittainy C. Cherry Az vagy nekem sorozata már milliók szívéhez talált utat. Engedd be te is!

15 könyv, ami izgalmassá teszi az őszt

11. Camilla Lackberg: Ártatlanok

A skandináv krimik szerelmesei már olvashatják Camilla Lackberg új izgalmas történetét, melynek főszereplője egy kislány, akinek titokzatos körülmények között eltűnt a családja.

 1974 nagyszombatján egy öttagú család nyom nélkül eltűnik a Fjällbacka partjainál fekvő Valö szigetéről. A kiérkező rendőröket különös látvány fogadja: a ház úgy fest, mintha a család – az ünnepi ebéd közepén – egyszerűen felállt, és távozott volna, magára hagyva az egyéves Ebbát, aki magányosan sírdogált az étkezőben. Évtizedekkel később Ebba visszatér a szigetre, hogy felújítsa az egykor az apja által vezetett iskola épületét. Férjével nemrégiben veszítették el a kisfiukat, és most a munkába temetkezve próbálják feldolgozni a gyászt. Úgy tűnik azonban, valakinek nagyon az útjában vannak: egy éjszaka rájuk gyújtják a házat. Szerencsére csak az épületben esik kár, s folytatódhat a felújítás. Ám hamarosan újabb baljós esemény történik: amikor felszedik az étkező padlódeszkáit, emberi vér nyomaira bukkannak.

A nyomozást vezető Patrik Hedström és kollégái egyre biztosabbak abban, hogy a család egykori eltűnése és a mostani gyújtogatás összefügg. Természetesen a nyomozó feleségét, a nyughatatlan és mindig kíváncsi Erica Falckot is foglalkoztatja az ügy, s úgy érzi, csak akkor kaphat választ kérdéseire, ha egyre mélyebbre ás a múltba.

12. Jordi Llobregat:  Vesalius titka

Jordi Llobregat 2015-ös regénye az egyik legváratlanabb és legnagyobb sikert arató történelmi krimi volt Spanyolországban. Az Agave Kiadó szeptember 9-én mutatja be a spanyol krimit, ami minket már a borítójával megfogott!

Barcelona, 1888 májusa. Alig néhány héttel az ország első világkiállításának megnyitója előtt több fiatal lány borzalmasan megcsonkított holttestére bukkannak. Sebeik egy feledés homályába merült, régi átkot idéznek.

A könyörtelen gyilkos utáni hajszába három civil is belekeveredik. Daniel Amat, az Oxfordban élő fiatal tanár, aki különös körülmények között meghalt édesapja miatt tér vissza Barcelonába. Bernat Fleixa, aki újságíróként dolgozik a Correo de Barcelonánál, és leghőbb vágya egy olyan esetről írni, amely végre híressé teszi. Az orvostanhallgató Pau Gilbert, akinek minden lépését súlyos titkok övezik. A gyilkos kézre kerítése érdekében ők hárman egy olyan 16. századi anatómiai kézirat nyomába erednek, amely merőben megváltoztathatja a tudomány állását.

13. Carrie Hope Fletcher: Túlvilági szerelem

Varázslatos regénnyel lepte meg rajongóit Carrie Hope Fletcher, aki az egyik legnépszerűbb fiatal sztár és nemcsak hazájában, Angliában. A népszerű West End-énekesnő, youtuber, író első regény ez a különleges szerelmi történet.

Evie Snowt idős korában, álmában, a szerettei körében ragadja el a halál. Ki az, aki nem ilyen békés eltávozásra vágyik? Amikor azonban megérkezik a mennyország kapujába, rá kell döbbennie, hogy újra huszonhét éves, és az ajtó nem nyílik. Ahhoz, hogy átjuthasson rajta, meg kell szabadulnia a lelkére nehezedő terhektől: három titoktól, amely fél évszázadon át nyomasztotta őt. Fel kell tárnia titkait, mielőtt késő lesz. Evie csodálatos utazása során többet tanul az életről és a szerelemről, mint azt valaha képzelte volna, s talán a rég elvesztett szerelméhez vezető utat is sikerül megtalálnia.

14. Sierra Cartwright: Megkötve – A Donovan-dinasztia I.

Az erotikus regények kedvelőinek novemberig kell csak várni, hogy megismerkedjenek a jóképű Donovan-dinasztaia tagjaival, akikért nők milliói vannak oda. A 18 éves felülieknek szóló könyv lehet az új Szürke ötven árnyalata? Hamarosan kiderül!

Három fivér, egy nagy hatalmú család. Connor Donovan mindössze 27 éves, amikor átveszi a cég irányítását. Lara Bertrand céltudatos nő, aki eléri, amit akar. A fiatal milliárdos erőt sugárzó grafitszürke szemei, és forró éjszakákat sejtető hangja azonban leveszi a lábáról. Lara tudja, a két család nemcsak üzleti vetélytárs, de generációkra visszamenőleg gyűlöli egymást. Mégis, hogy megmentse apja cégét a biztos csődtől, sorsdöntő lépésre szánja el magát, és felajánlkozik a Donovan-fiúnak.

15. Hans Rath: Kell egy pszichológus, mondta Isten

Mi történik, amikor Isten kér tanácsot egy pszichológustól? Hans Rath könyvében bizony ez történik, és egy sor szokatlan, ám mégis érdekes emberrel ismerkedhetünk meg az olvasás során. A könyv végén az is kiderül, hogy kinek is van igazán szüksége pszichológusra.

Dr. Jakob Jakobi pszichoterapeutától elpártolt a szerencse. Elvált, szakmájában csődöt mondott, és nincs egy vasa sem. Ilyen szánalmas állapotban találkozik Abel Baumann-nal, egy szintén peches cirkuszi bohóccal, aki különös személyiségzavarban szenved: azt állítja, ő Isten, és jelenleg terapeutát keres, mert Isten is lehet bajban. Jakobot vonzza a rokonszenves, sokoldalú, ám véleménye szerint nagyon is e világi férfi személyisége, és vállalja a terápiát. Hamarosan egy közös utazáson találják magukat, és dr. Jakobi meginog: már nem is olyan biztos benne, hogy csak egy ügyes szemfényvesztővel van dolga. Sőt az is megkérdőjeleződik, hogy voltaképpen ki segít kin.

Még több könyvajánló az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top