Szabadidő

KRESZ-teszt: így vezet a magyar! Átmennél a vizsgán?

Megvan a videó, amiben 8 percig magyarázzák a néninek, hogy miért kellett volna elsőbbséget adni? A közlekedésben résztvevők között érezhetően tombol a KRESZ-ismeretek hiánya. Ideje letesztelni, hogy ki mire emlékszik. Akkor is, ha "csak" gyalogos vagy...

Ha valamit kötelezővé tennék a 16 éven felüli középiskolásoknak, akkor az a KRESZ-oktatás. Mindegy, hogy valaki gyalogosként, bringásként, motorosként, vagy autósként vesz részt egy város/falu közlekedésében, tanulja meg már az alapvető KRESZ-szabályokat. Ezt csak megerősítette bennem az a videó, ami szerdán este került fel a netre. Ebben tényleg egy kegyetlenül higgadt rendőr próbálja meg elmagyarázni – 8 percen keresztül! – egy néninek, hogy nem adott elsőbbséget, amikor kellett volna. 

Most, hogy mindenkinek a kezéből kiesett a leveseskanál, ideje kitölteni a kvízünket. Nem hosszú, összesen 8 kérdésre kell válaszolnod, hogy kiderüljön mennyire vagy képben, ha KRESZ-ről van szó!

Légy képben a KRESZ-ről, olvasd el a  Vezess.hu cikkeit!

Indulhat a KRESZ-teszt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top