Szabadidő

Mikor lesz az őszi szünet 2016-ban?

Az őszi szünet 2016-ban bizony meghökkentően rövid, de mégsem annyira, mint amennyire első ránézésre tűnhet. Mutatjuk a részleteket, és válaszolunk minden fontos kérdésre, arra is, hogy mikor lesz 2016-ban az őszi szünet.

Mindenki azonnal értetlenül kapja fel a fejét, ha meglátja, hogy az Oktatási Hivatal kiírása szerint az őszi szünet 2016-ban november 2-től november 4-ig tart. Hogy mi van?

Akkor mikor lesz az őszi szünet 2016-ban?

A kiírás tökéletes. Nem írtuk el a dátumot. Hivatalosan az iskolákban az őszi szünet pontosan november 2-től november4-ig tart. Hogyan kezdődhet ilyen későn, hogyan lehetséges, hogy mindössze három napos?

A válasz egyszerű: október 23-a 2016-ban sajnos vagy sem, vasárnapra esik. Így a gyerekek a halottak napi ünnephez kötve kapják a megérdemelt pihenő időt. A 2015-ös rekordhosszúságú őszi szünethez képest idén, a hétvégéket is beleszámítva, összesen kilenc napot.

Mindez a meghökkentő három naphoz képest úgy jön össze, hogy valójában az őszi szünet október 29-én, szombaton kezdődik, hiszen a szünet előtti utolsó tanítási nap október 28. péntek. Az iskolát a gyerekek november 7-én hétfőn folytatják, így az őszi szünet utolsó napja november 6. vasárnap. Így már világos, igaz?

Mikor lesz az őszi szünet 2016-ban?

További cikkeink őszi szünet témában az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top