nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Nem szolgáltak ki két muszlim nőt egy párizsi étteremben – videó

Nem szolgáltak ki két muszlim nőt egy párizsi étteremben – videó

A vendéglős egyszerűen megtagadta a kiszolgálást két muszlim nőtől. A helyi ügyészség vizsgálatot indított az ügyben faji megkülönböztetés miatt.
NLCafé
f Ajánlom

Heves felháborodást okozott Franciaországban az a világhálón elterjedt videó, amelyen az látható, ahogy egy vendéglős megtagadja a kiszolgálást két muszlim nőtől Párizs külvárosában. A közösségimédia-oldalakon villámgyorsan elterjedt képsorokon a férfi a következőket mondja a hidzsábot viselő nőknek: “a terroristák muszlimok, és minden muszlim terrorista”. Az incidens szombat este történt Tremblay-en-France külváros Le Cenacle nevű éttermében.

Vasárnap a férfi bocsánatot kért a vendéglő előtt összegyűlt tiltakozóktól. Azt mondta, az egész testet elfedő fürdőruha, a burkini viselése körüli feszültségek miatt vesztette el a fejét, valamint azért, mert az egyik barátja múlt novemberben a 130 halálos áldozatot követelő merényletek egyikében, a párizsi Bataclan koncertteremben halt meg. A helyi ügyészség vizsgálatot indított az ügyben faji megkülönböztetés miatt.

Az ominózus étterem
Az ominózus étterem

Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter vasárnap egy interjúban úgy nyilatkozott, a burkini 31 településen bevezetett tilalma feszültséget szít az egyes közösségek között Franciaországban, valamint egyszerre alkotmányellenes és hatástalan.

Megosztás Facebookon