Szabadidő

Rangos díjra jelölték Tilla filmjét

Till Attila olyan világhírű rendezőkkel szerepel egy mezőnyben, mint például Pedro Almodóvar.

Nyilvánosságra hozta a berlini székhelyű Európai Filmakadémia (EFA) a 2016-os Európai Filmdíj nevezéseinek listáját. A 50 filmből álló válogatásban szerepel Till Attila Tiszta szívvel című alkotása is.

A mezőnyben az európai film legnagyobb alakjai versenyeznek legfrissebb munkáikkal, köztük a belga Dardenne-fivérek, a brit Ken Loach és Stephen Frears, a dán Thomas Vinterberg, a francia André Téchiné, a holland Paul Verhoeven, a román Cristi Puiu és Cristian Mungiu vagy a spanyol Pedro Almodóvar.

Rangos díjra jelölték Tilla filmjét

A későbbiekben az EFA több mint 3000 európai filmesből álló tagsága dönt arról, hogy mely filmek kapnak jelölést a különböző kategóriákban.

Az Európai Filmdíjak díjátadó gálája decemberben lesz Wroclawban.

Till Attila második játékfilmje, a Tiszta szívvel egy akció vígjáték egy kerekesszékes bandáról, ahol két fiatal mozgássérült közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. Így a maffia szolgálatába állnak. Sok vesztenivalójuk nincs a szereplőknek, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Nincs határ fantázia és valóság között, miközben hőseink egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerjük a kerekesszékben töltött mindennapok kihívásait. Ezentúl még azt is átélhetjük, hogyan bocsát meg egy elhagyott fiú az apjának.

A Tiszta szívvelt április végén mutatták be a hazai mozik, azóta mintegy 30 ezren nézték meg.
A film nemzetközi premierje nagy siker volt júliusban a Karlovy Vary filmfesztiválon mind a külföldi filmkritikusok, mind a közönség körében, majd a palicsi filmverseny legnépszerűbb alkotásaként elnyerte a közönségdíjat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top