Szabadidő

Valami bűzlik Rióban: nem teljesen zöld az olimpia

Rio zöld olimpiát kívánt rendezni a fenntarthatóság és a környezetvédelem jegyében, ám ezt az apró részletekben nem igazán sikerül tartani.
Környezetvédelmi szempontok miatt nem kapnak az érmesek virágcsokrot, az ételekhez kiosztott evőeszközöket lebomló anyagból gyártják, egyes létesítményeket oktatási intézményként használnak majd tovább – ezek a zöld olimpia egyes részletei.

A kép viszont sajnos nem ilyen egységes és szép. Ugyanis az már kevésbé nevezhető zöldnek, hogy az olimpiai létesítményekben lévő boltokban minden terméket műanyag szatyorba akarnak tenni, szinte külön-külön, és nem értik a pénztárosok, ha valaki nem kéri ezt.

Valami bőzlik Rióban: nem teljesen zöld az olimpia

A szelektív hulladékgyűjtés sem túl hatékony. Egyrészt a látogatók is összevissza dobálják a szemetet a kukákba, nem figyelve a jelzésekre. Emellett pedig a szervezők sem figyelmesek, és az újságírók számára kialakított központokban rengeteg olyan szemetest helyeztek el, amelyeknek az oldalán ugyan jelezve van, hogy hova kell dobni az újrahasznosítható hulladékot, és hova a többit, ám belül már csak egy rekesz van, ahol összekeveredik minden.

Ezeket már olvastad az olimpiáról?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top