nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Valami bűzlik Rióban: nem teljesen zöld az olimpia

Valami bűzlik Rióban: nem teljesen zöld az olimpia

Rio zöld olimpiát kívánt rendezni a fenntarthatóság és a környezetvédelem jegyében, ám ezt az apró részletekben nem igazán sikerül tartani.
Kóti Dániel
f Ajánlom
Környezetvédelmi szempontok miatt nem kapnak az érmesek virágcsokrot, az ételekhez kiosztott evőeszközöket lebomló anyagból gyártják, egyes létesítményeket oktatási intézményként használnak majd tovább – ezek a zöld olimpia egyes részletei.

A kép viszont sajnos nem ilyen egységes és szép. Ugyanis az már kevésbé nevezhető zöldnek, hogy az olimpiai létesítményekben lévő boltokban minden terméket műanyag szatyorba akarnak tenni, szinte külön-külön, és nem értik a pénztárosok, ha valaki nem kéri ezt.

Valami bőzlik Rióban: nem teljesen zöld az olimpia

A szelektív hulladékgyűjtés sem túl hatékony. Egyrészt a látogatók is összevissza dobálják a szemetet a kukákba, nem figyelve a jelzésekre. Emellett pedig a szervezők sem figyelmesek, és az újságírók számára kialakított központokban rengeteg olyan szemetest helyeztek el, amelyeknek az oldalán ugyan jelezve van, hogy hova kell dobni az újrahasznosítható hulladékot, és hova a többit, ám belül már csak egy rekesz van, ahol összekeveredik minden.

Ezeket már olvastad az olimpiáról?

Megosztás Facebookon