Szabadidő

Járőrautóval büntetőfékezett a nyaralni menő polgárőr

Ha polgárőr vagy, és elviszed Horvátországba az egyesületi Suzukit, legalább ne büntetőfékezz a belső sávban, mert felkerül a videó a netre, és kirúghatnak.

Elvitte egy horvátországi hétvégére az egyesület autóját egy kőbányai polgárőr, amivel az M7-es autópálya belső sávjában még büntetőfékkel igyekezett mindenkit a helyes követési távolság betartására – vagy ki tudja mire – oktatni. A közveszélyes akcióról videofelvétel készült, ami az interneten landolt.

A videó készítője szerint vagy 50-60 kilométeren keresztül veszélyeztette mások biztonságát a felmatricázott fehér Suzuki, amit a Kőbányai Wolf Polgárőrség elnöke vezetett. A Velvetnek nyilatkozó férfi szerint csupán 500-600 méterről van szó, és ő csak betartotta a megengedett 130km/h-s sebességet.

Mit keresett Horvátországban?

A férfi nemzetközi kapcsolatokat építeni ruccant ki Zadarba egy háromnapos hétvégére a polgárőrségi Suzukival, állítása szerint engedéllyel. Az, aki megadhatta volna az engedélyt nem emlékszik rá, hogy így tett volna. Tóth Béla, a Kőbánya Közbiztonságáért Közalapítvány kuratóriumának elnöke azt is mérlegeli, visszavegyék-e az autót a polgárőröktől.

Mindent bukhat az egyesület

Nemcsak az autót, de a X. kerületi önkormányzattal közös együttműködési szerződését is bukhatja a Kőbányai Wolf Polgárőrség. Az biztos, hogy a videofelvétel alapján az Országos Polgárőrség Szövetségének elnöke közlekedési szabálysértés miatt feljelentést tett a rendőrségen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top