Szabadidő

Augusztus 20.: 5 szuper budapesti program

Idén is remek programok lesznek augusztus 20-án. Lesz miből válogatnod, ha a fővárosban töltöd az ünnepet. Kiemeltünk ötöt a budapestiek közül.

Mesterségek ünnepe

Augusztus 20-a alkalmából idén is megrendezik a már hagyománynak számító mesterségek ünnepét a Budai várban, méghozzá a 30. alkalommal. 11 országból érkeznek kézműves vendégek, hogy alkotásaikkal elkápráztassák a budapesti fesztivál látogatóit. A rendezvény fő témája idén a játék. Augusztus 18-a és 20-a között várják az érdeklődőket. A normál árú belépőjegy 2000 Ft, de vannak családi konstrukciók is.

Megnézem
Összes kép (1)

 Új Kenyér Ünnepe – Vajdahunyad vára

Augusztus 19-e és 21-e között ingyenes családi programokkal várják az érdeklődőket a Vajdahunyad váránál sok-sok sztárvendéggel, koncertekkel, show-műsorokkal, gyerekműsorokkal. A rendezvény célja, hogy jókedvet varázsoljon a családok életébe. Az ingyenes rendezvényen a változatos programok mellett vidámpark is lesz.

Augusztus 20: 5 szuper budapesti program

Virtuózok – ünnepi nagykoncert

Augusztus 20-án, este 8 órától Virtuózok ünnepi nagykoncert lesz a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Jó hír azoknak, akik részt vennének a koncerten, de nem szeretnének lemaradni a tűzijátékról sem, hogy óriáskivetítőn követhető lesz.  A világ első komolyzenei tehetségkutató második szériájának felfedezettjei adnak a tavalyihoz hasonló gálakoncertet államalapításunk alkalmából a Margitszigeten. Az est sztárvendége Miklósa Erika. Jegyek 3500 Ft-tól kaphatók.

Szent Jobb körmenet

Ha a hagyományok szerint ünnepelnél, és részt vennél a körmenetben, akkor tudd, hogy augusztus 20-án 17 órakor a Szent István-bazilika előtt tartják az ünnepi szentmisét és kezdik az azt követő Országos Szent Jobb-körmenetet. Szent István jobb karjának kézfejereklyéjét a honvéd koronaőrség hordozza, előtte vonulnak a körmenetben az Apostoli Szentszék által elismert lovagrendek. Útvonal: Szent István tér – Zrínyi utca – Október 6-a utca – József Attila utca – Széchenyi tér – Zrínyi utca – Szent István tér. A Szent Jobb 9 órától 13 óráig látogatható a bazilikában.

Augusztus 20: 5 szuper budapesti program

Magyar ízek utcája

Idén sem maradhat el a Magyar ízek utcája, augusztus 20-án és 21-én látogatható a Várkert bazár előtt, egészen pontosan a Clark Ádám tér és a Döbrentei tér között. Magyarország, a Kárpát-medence és a velünk élő nemzetiségek sokszínű gasztrokultúráját mutatják be a rendezvényen, mi pedig jobbnál jobb ételeket kóstolhatunk. Az ország tortája verseny győztes süteményének bemutatása idén is kiemelt programja lesz a gasztroeseménynek, és ugyanitt lehet majd megkóstolni az ország cukormentes tortáját.

Még több augusztus 20-a az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top