Szabadidő

18 éves fiú lehet a Rubik-kocka rekordere

A 18 éves Maróti Róbert mindössze fél másodperccel marad el az aktuális magyar rekordtól. Célja nem más, mint a leggyorsabban kirakni a Rubik-kockát.

Robi 2008-ban vett a kezébe először Rubik-kockát. Akkor mindössze két oldalt tudott kirakni hosszas gondolkodás után. Nyolc évvel később, és persze rengeteg gyakorlással ott tart, hogy jelenleg ő a második leggyorsabb az országban, aki pillanatok alatt kipörgeti a sokak számára megoldhatatlan feladatnak tűnő bűvös kockát.

Villámgyorsan pörög a kocka az ujjai között, azt mondja, olyan ez, mint az írás, ha egyszer megtanulod, nem gondolkozol rajta, hogyan írod le betűket. A kocka színeit is csak pörgeted magától.

A 18 éves Maróti Róbert legjobb idejét idén áprilisban érte el, átlagban 9,1 másodperc alatt rakta ki a Rubik-kockát. Az időt egyébként úgy számolják, hogy öt kísérletből elveszik a legjobb és a legrosszabb eredményt, a maradék háromból pedig átlagot vonnak. A jelenlegi magyar rekorder, Baticz Milán ideje 8,6 másodperc, vagyis mindössze fél másodperccel jobb Robi idejénél.

A fiú célja nem más, mint hogy övé legyen a legjobb magyar idő a 3×3-as Rubik-kockával. Erre hárman esélyesek, Baticzon és rajta kívül Bózsing Hunor, a korábbi magyar rekorder.

Káprázatosan gyorsan pörög a kocka a 18 éves fiú kezében

(Délmagyar)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top