Szabadidő

Azt hitted, nem szereted a balettet? Akkor mutatunk valamit

Három videó következik, amiben zene és mozgás elragadó harmóniájában gyönyörködhetünk. Igazi csemege szemnek és fülnek.

Richard Gere mondja azt Julia Robertsnek a Pretty womanben – miután magánrepülőjével eltranszportálja a kisasszonyt a San Franciscó-i operába –, hogy az első találkozás az operával meghatározó az ember életében. Vagy örökre megutálja a műfajt, vagy menthetetlenül a rajongója lesz. Szerintem így van ez a balettel is. Sosem felejtem el életem első balettelőadását, amit az Operaház karzatán, az utolsó sorba passzírozódva néztem végig. A Diótörőt láttuk, és én másfél órán keresztül képtelen voltam levenni a szememet a balett-táncosok csodálatosan áramló testéről, magával ragadott a zene és az aprólékosan kidolgozott mozdulatok harmóniája. Fantasztikus élmény volt.

Aki úgy gondolja, hogy a klasszikus balett nem neki való, vagy nem látott még balettelőadást, annak ajánlom, hogy szánjon rá az életéből pár percet, és nézze meg ezeket a videókat. Egyszerűen gyönyörűek.

 

 

Még több balett az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top