Szabadidő

Megtalálták a Velencei-tavon eltűnt kajakosokat

Öt embert mentettek ki a Velencei-tóból a vízi rendőrök. Két eltűnt kajakost szerencsésen megtaláltak, egy vitorlást pedig partra vontattak.

Két kajakos felkutatására indultak 2016. július 31-én délután a velencei-tavi körzeti megbízottak, miután bejelentést kaptak arról, hogy Pákozd, Szúnyog-szigetről két személy másfél órával korábban kajakozni indult, azonban az elsőfokú viharjelzés ellenére nem tértek vissza.

Megtalálták a Velencei-tavon eltűnt kajakosokat

A rendőrök a kajakosok keresésére indultak és a Rigya elnevezésű vízterületen a felborult eszközbe kapaszkodva találták meg őket. A kajakosok – egy 28 és egy 27 éves férfi – a mentés után a rendőröknek elmondták, hogy az erős szélben többször felborultak, erejük elfogyott, a kajakból már nem tudták kiborítani a vizet.

Kissé szerencsésebben járt az a család, akiknek vitorlását a viharos szél a Velencei-tó Pörös bokra elnevezésű területén felfújta egy nádszigetre. A vízi rendőrök a hajón tartózkodó férjet és feleséget, valamint 10 éves gyermeküket szolgálati hajójukba segítették, a vitorlást pedig a partra vontatták.

A házaspár bevallotta, hogy nem rendelkeztek kellő rutinnal, így az elsőfokú viharjelzésben és szokatlan déli szélben nem tudták irányítani az eszközt.

feol.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top