Szabadidő

Van remény, hogy betiltsák Magyarországon a gyerekek ketrecharcát

Kiiktatná ezt a műfajt az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára. A közelmúltban a bíróság jogerősen is feloszlatta a gyerekek ketrecharcát szervező egyesületet.

Bár két éve szigorodtak a jogszabályok, csak most sikerült feloszlatni azt az egyesületet, amely 10-12 éves gyerekek ketrecharcát szervezte. A tinik védőfelszerelés nélkül léptek ringbe, és egy olyan műfajban verekedtek, amelyben akár egész életükre kiható, súlyos sérüléseket szerezhetnek a küzdők.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán azt mondta, hogy az egyesület feloszlatásával van remény, hogy a gyerekek ketrecharca kiiktatható legyen Magyarországon.

Megjegyezte, hogy a tízes éveik elején járók nem tudják olyan mértékben felmérni e sérülések következményeit, mint a felnőttek, ezért is említette “a nehezebb sorsú gyerekek kihasználásának egyik módjaként” ezeket a küzdelmeket.

Van, aki a kislányait is ketrecharcosnak neveli.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top