Szabadidő

Kiderült, biztosan nem mérgezett a Városligeti-tó vize

A Liget Budapest Facebook-oldalán adta hírül, a vízminták alapján végzett vizsgálatok szerint a Városligeti-tó kacsáinak pusztulását nem mérgezés okozta.

Kedden kora este a katasztrófavédelem ügyeletese, a Fővárosi Csatornázási Művek szakemberei és Városliget Zrt. munkatársai Városligeti-tó Vajdahunyad vára déli része felőli oldalon vizsgálódtak. A tó öblében ugyanis a víz sötétzöld színű, felszíne uszadékos volt, azt feltételezték, mérgező lehet. Ami pedig a legrémisztőbb, 14 elpusztult vadkacsát halásztak ki a tóból.

A szakemberek a tó teljes felületét átvizsgálták, és meglepő módon sehol máshol nem tapasztaltak hasonló jelenséget.

A Fővárosi Csatornázási Művek szakemberei vízmintát vettek a tóból, amelynek eredménye szerint a Városligeti-tó vízminősége megfelelő, nincs szükség vízcserére. Mindezek alapján egyértelműen kijelenthető, a kacsák pusztulását nem a víz mérgezése okozta, hanem vélhetően betegség, amelyet a tetemek vizsgálatát követően tudnak majd meghatározni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top