Szabadidő

Úgy élvezném én a strandot – ha lenne miből

A kis fizetésből élő szegény családok közül sokan még a Balatont sem látták, a tengerpart pedig csupán az álmaikban létezik. Sokaknak a strandbelépők kifizetése is gondot okoz.

A KSH legfrissebb kutatása szerint 2016. első negyedévében a magyar lakosság 17 százalékkal többször utazott külföldre, az utazásra pedig 32 százalékkal költött többet, mint tavaly. A magyar turisták összesen 126 milliárd forintot hagytak külföldön.

Sokaknak mégsem természetes, ha itt a nyár, felkapják a gyerekeket, és irány a tengerpart. Kiderült ugyanis, a magyarok jelentős része már évek óta nem engedheti meg magának a nyaralást. Szabolcs megyéből sokaknak már a Balaton is elérhetetlen, az itt élők zömének a helyi strandok jelentik a nyári kikapcsolódást, de akadnak, akiknek a strandbelépők megfizetése is gondot okoz.

Budapesten is sokan élnek, akiknek a Duna-part jelenti a strandolást és a nyaralást. A horvát vagy a görög tengerpart a kis fizetésből élőknek csupán az álmaikban létezik. Gyermekeik ingyenes napközis táborokban töltik a nyarat, ahol legalább gondjukat viselik. Amikor pedig tábor sincs, kibicikliznek a strandra, de a belépő megfizetésén túl másra már nem tudnak költeni, mert nincs miből.

Úgy élvezném én a stradot - ha lenne miből

(Abcug.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top