Szabadidő

Megható videó: frissen műtött kutya mellett éjszakázott a menhelyi dolgozó

"Nem akartam, hogy egy ekkora műtét után egyedül kelljen ébrednie" – nyilatkozta az brit menhely fiatal gondozója.

A könnyfakasztó videó még csak néhány napja, egész pontosan július 16-án került a New Hampshire-i állatmenhely Facebook-oldalára, azóta viszont számolatlanul kapja a lájkokat és a megosztásokat. Nem csoda: a felvételen az látszik, hogy a menhely egyik dolgozója bemászik az egyik kutya kennelébe, hogy vele töltse az éjszakát.

 

A menhely igazgatója, Virginia Moore a Daily Mail című brit lapnak elárulta, a videón szereplő négyéves keverék Prissyt néhány órával korábban ivartalanították. “Ez egy komoly beavatkozás, amihez a kutyákat mindenképp el kell altatnunk. Mikor felébrednek, a többségük nagyon meg van rémülve. Prissy ráadásul még csak nemrég érkezett a menhelyre. Ezért döntött úgy a gondozónk, hogy befekszik mellé.”

Virginia a felvétellel kapcsolatban elmondta azt is, azért hozták nyilvánosságra, hogy felhívják az emberek figyelmét, a menhely nem feltétlenül a legrosszabb dolog, ami egy kutyával történhet. “Sokan még most is úgy vannak vele, hogy sajnálják a kutyákat, akik menhelyre kerülnek. Elfelejtik, hogy itt van mit enniük, van fedél a fejük felett, sőt még egy második esélyt is kapnak, hogy boldog, gazdis életet éljenek.” 

Olvass még többet menhelyi kutyákról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top