Szabadidő

Így változik a közlekedés a hétvégi Forma–1 miatt

Jelentősen átalakítja a megszokott közlekedést csütörtöktől a Forma–1 Magyar Nagydíj programja. 2016. július 21–24. között így közlekedhetsz és parkolhatsz a Mogyoródra vehető utakon és azok környékén.

2016. július 21. és július 24. között rendezik a Forma–1 Magyar Nagydíjat a Hungaroringen. A sportrendezvényre nagyon sok külföldi nézőt várnak, ezért a magyar rendőrök munkáját szlovák, román és osztrák rendőrök is segítik a hétvégén. Feladatuk a külföldi nézők problémáinak kezelése, tájékozódásuk megkönnyítése, okmányaik, járműveik ellenőrzése.

Tilos lesz parkolni a Forma–1 környékén

A mogyoródi versenypálya körüli és az oda vezető utakon csütörtöktől reggeltől egészen hétfő reggelig tilos lesz parkolni, megállni. A szabálytalanul parkoló járműveket a rendőrség elszállíttatja, azokat csak szabálysértési bírság és a szállítási költség megfizetését követően kaphatják vissza az autótulajdonosok.

Forgalmirend-változás a Forma–1 idején

A Forma–1 Magyar Nagydíj rendezvényeinek ideje alatt a következő forgalmirend-változásokra kell számítani:

  • Szilasligeten, a József Attila úton egészen a 3-as számú főútig két irányban haladhat a forgalom, de a délutáni órákban előfordulhat, hogy csak a versenypálya felől kifelé közlekedhetnek járművek.
  • Mogyoródon, a Gödöllői úton és a Dózsa György úton – amíg a forgalom engedi – két irányban lehet közlekedni, ugyanakkor a Mázsa tértől a Dózsa György út irányában a délelőtti órákban a versenypálya felé, délután pedig onnan kifelé haladhat a forgalom.
  • A Kerek tó és a Hungaroring főbejárata közötti úton délelőtt egy irányban, kizárólag a főbejárat felé, míg délután szintén egy irányban, a Kerek tó felé lehet majd közlekedni.
  • Az M3-as autópálya 19-es kilométerszelvényében lévő ideiglenes kihajtótól a Kerek tóhoz egy irányba, befelé lehet közlekedni. Vasárnap a futamot követően az autópálya-felhajtó felé Budapest irányába és az ideiglenes kihajtón keresztül – M3-as autópálya Gödöllő csomóponton keresztül – közlekedhetnek a járművek Budapest felé.
  • Az Autós Mozi kemping és a Szilasligeti buszforduló között a forgalom mindvégig kétirányú lesz, viszont a Hungaroring főbejárata és a szilasligeti buszforduló között, a főbejárat felől (7-es és 6-os kapu felé) egy irányba haladhatnak az autósok délután 3 óráig, majd ezt követően megfordul a forgalmi rend.
  • A versenyt követően a Super Gold belső parkolóból a 7-es kapu és a Hungaroring főbejárata között egy irányban, a főbejárat felé közlekedhetnek, valamint a 6/A kapun keresztül Kerepes–Szilasligeten át a 3-as főút irányába az autósok.
  • A Mogyoród HÉV-átjárótól a versenypálya felé a 2-es kapuig a délelőtti órákban, délután kifelé szintén egy irányban haladhat a forgalom.
  • A programokat követően a 8-as és 7-es kapu közötti Gratis 1 parkolóból Csömörön keresztül haladhatnak az autósok Budapest irányába.
Jelentősen változik a forgalmi rend a forma-1 versenye miatt
Jelentősen változik a forgalmi rend a Forma–1-es verseny miatt

Vasárnap további változások a Forma–1 környékén

A versenyt követően lezárják a Kerek tótól a Mogyoród, Templom tér irányába vezető útszakaszt. Ebben az időszakban kizárólag a gyalogos forgalom haladhat a Templom tér és a Dózsa György út irányába, ahonnan a menetrend szerinti buszjáratok indulnak Budapestre, és a mogyoródi HÉV-állomáshoz.

A Kerek tótól a versenyt követően két irányban lehet közlekedni. Az M3-as autópálya felé haladhat a forgalom a víztorony irányába, Szilasliget felé. A víztoronynál Mogyoródra a bejutási lehetőség biztosított a Pince sor – Somlói út útvonalon keresztül. Így Mogyoród Fóti útra juthatnak el az autósok.

A forgalmi változásokat érintő útszakaszon a rendőrség munkatársai és jelzőtáblák segítik a folyamatos haladást.

A rendőrség minden autóst arra kér, gépkocsijukkal csak és kizárólag a kijelölt, őrzött parkolóhelyeken álljanak meg. Az autókat jól zárják be, és semmilyen értéktárgyat, iratot ne hagyjanak a járművekben.

(Police)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top