Szabadidő

Keresztrejtvényfejtéssel rongálta meg a műalkotást a nyugdíjas

A 91 éves néni nem akart rosszat, csupán azt hitte, hogy interaktív műalkotással van dolga.

Egy 91 éves német asszony szerdán egy nyugdíjascsoporttal látogatott el egy nürnbergi múzeum kiállítására, ahol egyszer csak fogta magát és egy golyóstollal nekilátott megfejteni egy keresztrejtvényt ábrázoló avantgárd műalkotást.

A Reading-work-piece című, 1965-ben készült képet az avantgárd művész, Arthur Köpcke készítette. A keresztrejtvényt ábrázoló alkotáson az “Insert Words” felirat szólít fel a hiányzó kockák kitöltésére.

A múzeum szakértői szerint a műalkotás szerencsére restaurálható. Az ügyet azért jelentették, mivel a magángyűjteményből kölcsönzött képet 80 ezer euróra (25 millió forintra) biztosították. A nő ellen rongálás miatt indult vizsgálat, de nem feltételezik, hogy direkt akarta tönkretenni a képet.

Keresztrejtvényfejtéssel rongálta meg a műalkotást a nyugdíjas
Fotó: Suddeutsche Zeitung

A nyugdíjas hölgy a rendőrségnek elmondta: szó szerint értelmezte a kép angol nyelvű szövegét, ezért állt neki megfejteni a keresztrejtvényt. Mint hozzátette, szerinte a múzeumnak fel kellett volna hívnia a látogatók figyelmét arra, hogy ne írjanak bele a képbe.

A nyugdíjascsoportot vezető Gerlinde Knopp a BBC News szerint elmondta, hogy a kiállításon sok interaktív művészeti alkotás szerepelt, emiatt könnyű volt összetéveszteni egy olyan munkát, ami szintén azok közé sorolható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top