Szabadidő

Betiltják a strandpapucsot és a szelfizést a Plitvicei-tavaknál

Rengeteg balesetet okoznak maguknak az ostoba turisták, ezért új szabályok lesznek.

A Plitvicei-tavak a világ egyik legszebb helye, ezt bátran állíthatjuk. Nem veszélytelen viszont a rengeteg tó és vízesés megtekintése, hiába vezetnek hozzájuk kiépített ösvények és utak az évente egymilliónál is több látogatót vonzó világörökségi helyszínen.

A vezetőségnek és a hatóságoknak mostanra lett elege a rengeteg balesetből, amiért a turisták csak magukat okolhatják: sokan fittyet hánynak ugyanis a figyelmeztető táblákra, átmásznak még a kerítéseken is, hogy elkattintsák a megálmodott drámai szelfit. Nemrégiben egy szlovák turista vesztette így az életét, előtte egy kanadai zuhant le ugyanannál a vízesésnél, de ő túlélte.

Az utóbbi években 1200 esetben kellett a parkba a mentőknek kivonulniuk, ami az ötszöröse a tíz évvel ezelőtti aránynak, és minden évben meghal legalább egy turista a tavaknál. Ennek a tendenciának akarnak gátat szabni azzal, hogy hamarosan betiltják a baleset-veszélyesnek ítélt nyári lábbelik viselését a parkban: a flipflop papucsokat és a szandálokat. A mentőszolgálat pedig Twitter-üzenetben hívja fel a látogatók figyelmét, hogy hagyják abba az ostoba és veszélyes szelfik készítését.

Se strandpapucs, se szelfizés többé a Plitvicei-tavaknál

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top