Szabadidő

Olyan nagy a meleg, hogy a halakat is locsolni kell

Nem vicc, ezt is megértük. Akkora volt a meleg, hogy tényleg locsolni kellett a halakat a jászkiséri horgásztóban. És ebben a helyi tűzoltók segítettek, amikor két hatalmas szivattyúval vonultak a helyszínre.

A június végi hőségben, alig két héttel ezelőtt egyre több hal teteme bukkant fel a Jászkisér Csalogánytelepi horgásztó felszínén. A brutális meleg hétvége miatt a víz oxigéntartalma kétségbeejtően alacsony szintre esett, így – mivel a tó nem rendelkezik élővíz-táplálással – meg kellett forgatni a vizet ahhoz, hogy a halak friss oxigénhez juthassanak. És erre kiváló megoldás például az öntözés.

A Jászkiséri Horgászegyesület a tűzoltók segítségét kérte, mivel a vízforgatáshoz, a vízfelszín hullámoztatásához és a porlasztásos oxigén-visszajuttatáshoz megfelelő eszközökkel ők rendelkeznek. És a tűzoltók szinte azonnal a halak segítségére siettek. Két szivattyúval, kilenc sugárcsővel három napon át forgatták, porlasztották, azaz locsolták a horgásztó vizét.

A mentőakció olyan sikeresnek bizonyult, hogy nemcsak a halak pusztulását állították meg, de a jászkiséri horgásztó oxigénszintjét is jelentősen növelték, amit a mérések is igazoltak.

A jászkiséri horgásztó halait locsolták

(Szoljon.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top