Szabadidő

Zacher Gábor jó tanácsai a fesztiválozóknak

A toxikológus szavait érdemes megfontolnia annak, aki épségben akarja végigbulizni a fesztiválokat. A nagy rendezvények biztonságosabbak, mint a szórakozóhelyek.

Zacher Gábor az alkoholfogyasztás kapcsán azt ajánlja, ne legyen harmadik pohár, és senki se igyon tömény szeszt üres gyomorra.

A szakember beszélt arról is, hogy nagyon gyorsan változnak a dizájnerdrogok összetevői, és senkinek nincs fogalma arról, hogy ezek a szerek mit tartalmaznak. Jelezte, 2014-ben 101 új szer jelent meg a piacon, 2015-ben pedig 98. Ilyen “innováció” sehol sincs – mondta a Honvédkórház osztályvezető főorvosa, aki szerint ez a fajta szerhasználat tulajdonképpen az orosz ruletthez hasonlít.

Azonban azt is hozzátette, hogy a különböző fesztiválok nem az “erkölcsi fertő” helyszínei, egy-egy többnapos rendezvény sokkal biztonságosabb, mint egy szórakozóhely. Az M1 aktuális csatornának nyilatkozó szakember megjegyezte, hogy egy fesztiválon folyamatos a biztonság, hiszen egészségügyiek, biztonságiak nyújtanak azonnali segítséget.

Mi is segítünk fesztiválozni:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top