Szabadidő

Egyetlen lábnyomból szagolta ki a díjazott kutya a rablót

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Szolgálatban Négy Lábon nevű díját idén Norris, egy öt és fél éves nyomkereső kutya nyerte el.

“Három éve dolgozunk együtt, még 2013 decemberében kitűnő minősítéssel végeztük el a nyomkövető kutyavezetői tanfolyamot. Az első szolgálati kutyám, nyugodt, higgadt karakterű, eszményibb ebet ennek a szolgálati ágnak az elkezdéséhez el sem lehet képzelni. Nagyon jó az orra, emellett kellően aprólékosan kutatja fel a szagnyomokat, mindig van türelme a követéshez elegendő mennyiségű minta megkereséséhez és memorizálásához. Sokat dolgozunk, évente hatvan-hetven esethez megyünk, a három esztendő alatt 88 alkalommal teljesítettünk sikeres nyomkövetést” – méltatta gazdája, Szinyéri Béla törzsőrmester az ebet. 

Egyetlen lábnyomból szagolta ki a díjazott kutya a rablót
Forrás: Police.hu

A törzsőrmester elmesélte, hogy előfordult olyan is, amikor Norris egy temetői táskarablót egyetlen lábnyomból indulva kutatott fel sikeresen, forgalmas csomópontokon, többsávos közúton, zavaró szagkereszteződéseken át. A kiváló teljesítmények eléréséhez persze rengeteget kell gyakorolniuk.

Gazdája elárulta azt is: amikor a kutya megismerkedett három hónapos kisfiával, profi rendőrkutyából azonnal játszópajtássá változott.

A díj mellé Norrist marhacsontlevessel lepték meg.

(Police.hu/Zsaru Magazin)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top