Szabadidő

Ilyet rég nem láttak a magyar fürdőkben

Egyre több a vendég a fürdőkben, köszönhetően az átlag feletti hőmérsékletnek.

Átlagosan 2-4 százalékkal nagyobb a forgalmuk a magyarországi fürdőknek, mint 2015 hasonló időszakában.

A Magyar Idők cikkéből kiderül, a fürdők és az üzemeltetők arra számítanak, hogy a nyári főszezonban ennél is nagyobb növekedés lesz a látogatottságban, ami becslések szerint árbevételeik háromszázalékos emelkedését eredményezi majd.

Juhász Szabolcs, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára elmondta, hogy az előző év nyarának átlag feletti hőmérséklete a hazai fürdőkben rég nem látott vendégforgalmat eredményezett. A szövetség tagjai tavaly nyáron közel 20 százalékos bevétel- és 11 százalékos fürdővendégszám-növekedést mértek 2014-hez képest.

via GIPHY

Idén a fürdők leginkább a szinten tartó fejlesztésekre koncentrálnak annak érdekében, hogy minél magasabb színvonalon tudják a vendégeket kiszolgálni. Emellett több létesítmény valósított meg szolgáltatásfejlesztést, például Zalakaroson és Sárváron. Budapesten pedig új fürdőegységként júliusban adják át a Paskál strand fedett fürdőrészét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top