Szabadidő

Szenzációs magyar siker a rangos bélyegszépségversenyen

A magyar bélyeg a harmadik helyen végzett a nemzetközi bélyegszépségversenyen. Bizony, már ilyen is van, és nagyon büszkék lehetünk a különleges sikerre. Íme, a Magyar Posta csodaszép bronzérmes bélyege.

Káprázatos sikert ért el a Magyar Posta gyönyörű bélyege a rangos bécsi WIPA Grand Prix-n. A szépségversenyre a 2015-ben kibocsátott bélyegekkel lehetett pályázni. A magyar bélyeg a 200 éve írta meg Katona József a Bánk bánt címet kapta.

Az alkalmi bélyeggel a Magyar Posta Katona József (1791-1830) Bánk bán című drámájának bicentenáriumát köszöntötte. A bélyegképen Rohn Alajos rézmetszete nyomán Gertrudis és Bánk színpadi jelenete látható. A bélyeg érdekessége, hogy UV-fényben Katona József portréja és aláírása tűnik elő.

A szépségverseny győztese 2016-ban a svájci bélyeg lett, míg a második helyet Csehország kiadványa nyerte.

A WIPA (Wiener Internationale Postwertzeichen Ausstellung) nagydíjat először az 1981-es bécsi bélyeg-világkiállításra hirdették meg, és azóta évről évre megszervezik.

Játssz velünk, és nyerj jegyeket a KULTKIKÖTŐ előadásaira! Kapcsolódj ki Hernádi Judit zenés estjén, vagy nevess egy jót a Mr. és Mrs. című komédián Pindroch Csaba és Verebes Linda előadásában!
 
 
Szenzációs magyar siker a rangos bélyegszépségversenyen

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top