Szabadidő

Bezárják az állatkínzásról elhíresült állatkertet

Méltatlan körülmények között tartották az állatokat a Buenos Aires-i állatkertben, hatalmas szenvedéseket, egyes esetekben a halálukat okozva ezzel. A városvezetés azonban végre közbelépett.

Bezárja és ökoparkká alakítja a Buenos Aires-i városvezetés az állatkertet, amelyben siralmas körülmények között éltek az állatok. Az állatkert 2500 lakóját különböző argentin rezervátumokban helyezik el, és külföldre is kerül belőlük, hogy sokkal jobb életkörülményeket biztosítsanak nekik.

Buenos Aires polgármestere elmondta, hogy azért döntött a park bezárása mellett, mert az állatokat megalázó körülmények között tartották ott.

Nagyon szenvedtek

Az állatkertet 1875-ben nyitották meg, egészen eddig egy magáncég üzemeltette. Az utóbbi években a park egyre súlyosabb bírálatokat kapott, egyebek mellett azért, mert a jegesmedvék nagyon szenvedtek a különösen meleg nyári időjárás miatt. Az utolsó jegesmedve, Winner három és fél éve pusztult el a kánikulai szezonban.

Bezárják az állatkínzásról elhíresült állatkertet
Sandra, az orangután

Mindössze ötven állat marad még egyelőre gyenge egészségi állapota miatt az önkormányzat kezelésébe került területen, köztük Sandra, az orangután.

Sandra ügye nagy visszhangot kapott a világsajtóban, mivel az emberszabású majmot egy bíróság “nem emberi személynek” ismerte el, akit jogtalanul fosztottak meg szabadságától. A döntés alapján Sandra egy brazil állatparkba kerülhet, hogy húszévnyi fogság után élvezze a szabadságát, mivel a Németországban, fogságban született, és két évtizede Argentínába szállított orangutánt megilletik egy “nem emberi személy” alapvető jogai.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top