Szabadidő

Állati tények és tévhitek, amiket eddig nem is sejtettél – videó

Ha az állatok beszélni tudnának, számos velük kapcsolatos tévhit eloszlana. Egy párral kapcsolatban most mi nyitjuk fel a szemed!

Hiába a fejlett tudomány és a rengeteg ismeret, az állatok világa mindig kicsit misztikus marad. Az emberek szeretnek fantazmagóriákat gyártani, aztán azokba kapaszkodni – így ragadt rá néhány állatra pár levakarhatatlan bélyeg. Mi most mégis megkapirgáljuk a felszínt, és lerántjuk a leplet a tévhitekről!

 

Kezdjük mindjárt a bálnával: sokan azt hiszik, le tudna nyelni egy egész autót. Az igazság az, hogy egyben maximum egy grépfrút menne le a torkán!

Te is azt hitted, hogy a kutyák fekete-fehérben látnak? Nem igaz, mert négylábú kedvenceink is látnak színeket – még ha nem is teljesen úgy, mint mi.

A homokba dugja a fejét kifejezést nem csak emberekre használják: vannak, akik szerint a strucc reagál így a félelemre. De ez sem igaz: ha veszélyt érzékel, inkább elfut a madár.

A békákat sem kímélik a pletykák: például azt biztosan hallottad, hogy szemölcsöt kaphatsz, ha hozzányúlsz egyhez. Téves: semmit nem fogsz elkapni egy békától!

Mondták már neked, hogy úgy trappolsz, akár egy elefánt? Nincs túl sok értelme ennek a sértésnek, az elefántok ugyanis szinte hangtalanul lépkednek.

A bikákról az hírlik, agresszívan reagálnak a piros színre. Az igazság az, hogy bármi feldühítheti őket!

És végül: tudtad, hogy a kaméleon nem azért változtatja a színét, hogy elbújjon? Valójában az aktuális színe az érzelmi állapotát tükrözi!

 Forrás: Smart is the New Sexy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top