Szabadidő

Megölték a futónőre támadó anyamedvét

Nem a támadás során, hanem utólag ölték meg az anyamedvét, mely egy futónőre támadt. Három bocsa egyelőre nincs meg.

A mexikói Valles Caldera Nemzeti Parkban évente megrendezett versenyen egy futó valószínűleg véletlenül ráijesztett egy anyamedvére azzal, hogy útja a nőstény és három bocsa között vezetett, a medve pedig megtámadta őt.

A sportolónak többen is a segítségére siettek, majd pedig egy albuquerque-i kórházba vitték. Sérülései nem voltak életveszélyesek, azóta haza is engedték.

Fekete medve
Fekete medve
A kép illusztráció

A vadőrök a fekete medve nyomába eredtek, és hamar meg is találták, mert kutatási célból nyomkövető volt rajta. Az anyaállatot megölték, a három medvebocsra egyelőre nem akadtak rá. Ha őket is sikerül befogni, egy helyi vadrezervátumba kerülnek, hogy “megadják nekik a legjobb esélyt a túlélésre” – mondta Lance Cherry, Új-Mexikó vadvédelmi hatóságának szóvivője.

A medve megölését azzal indokolták, hogy az új-mexikói törvények alapján a vadvédelmi hatóságnak el kell pusztítania azokat a vadon élő állatokat, amelyek embert harapnak meg, hogy elvégezhessék rajtuk a veszettségi vizsgálatot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top