Szabadidő

Terápiás kutyákkal segítenek feldolgozni az orlandói merényletet

Terápiás kutyák is segítenek feldolgozni a szörnyű merényletet Orlandóban. A golden retrieverek igazi szeretetbombák, mindent megtesznek, amit tudnak.

Tizenegy különleges golden retriever érkezett Orlandóba, hogy segítsen feldolgozni a feldolgozhatatlant, az 50 halálos áldozatot és 53 sérültet követelő hétfői merényletet. Ilyenkor nincsenek szavak, nem lehet mit mondani azoknak, akik ott voltak, amikor ártatlan embereket lőttek le, és átélték azt a borzalmat és halálfélelmet, vagy elvesztették valamelyik szerettüket…

A kutyák társasága rengeteget segíthet. “A szőrös segítők nem ítélkeznek (ami ebben a helyzetben az emberektől nem lenne elvárható) és remek hallgatóságot biztosítanak az áldozatoknak, a beszéd pedig fontos része a gyógyulási folyamatnak, annak, hogy feldolgozzák, mi történt, ezen kívül pedig rengeteg szeretetet kapnak a kutyáktól, amire szintén nagy szükségük van” – mondta a Lutheran Church Charities elnöke, Tim Hetzner.

A segítő program 2008-ban indult, akkor még csak 4 terápiás kutya volt, ez a szám azóta százra nőt, a kutyák 23 különböző államból valók. Mindegyikük 12-14 hónapos különleges kiképzésen vett részt, amit 8 hetes kölyökkutyaként kezdtek. 

Terápiás kutyákkal segítenek feldolgozni az Orlandói merényletet
Terápiás kutyákkal segítenek feldolgozni az Orlandói merényletet
Terápiás kutyákkal segítenek feldolgozni az Orlandói merényletet

Forrás: Huffingtonpost

Képek: LCC K-9 Comfort Dogs Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top