Szabadidő

Megtalálta és visszaadta a milliókkal teli tárcát a becsületes vécépucoló

Milliókkal teli tárcára bukkant takarítás közben a becsületes vécépucoló férfi, aki annak ellenére, hogy élete végéig gondtalanul élhetett volna a pénzből, visszaadta azt jogos tulajdonosának.

Az egyik plázában takarítja a vécéket és mosdókat az a 32 éves férfi, aki milliókkal teli tárcát talált az egyik mellékhelyiségben. És még csak egyetlen pillanatra sem gondolkodott el azon, mi lenne, ha megtartaná a hatalmas összeget, visszaadta azt feledékeny tulajdonosának.

A pláza vezetői szerették volna megjutalmazni becsületes munkavállalójukat azzal, hogy előléptetik, ő ugyanakkor visszautasította a megtisztelő ajánlatot.

A 100 millió rúpiával (több mint kétmillió forint) teli pénztárca megtalálója élete végéig vígan élhetett volna a pénzből, ekkora összeg ugyanis mesésnek és a legtöbbek számára elérhetetlennek számít Indonéziában. A férfi mégis gondolkodás nélkül leadta a pláza biztonsági őreinek a tárcát, mert számára az a legfontosabb, hogy becsületes úton éljen meg.

Mi csak abban bízunk, ha már az előléptetést visszautasította a takarító férfi, akkor legalább a pénz tulajdonosa megjutalmazhatta legalább valami aprósággal.

Megtalálta és visszaadta a milliókkal teli tárcát a becsületes vécépucoló

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top