Szabadidő

EFOTT 2016: Velence lesz az állandó helyszín

30 hektárral nagyobb terület, jóval hosszabb strandrész, 12 zenei helyszín, 2 nagy kemping - ez vár azokra, akik idén sem hagyják ki az EFOTT-ot, amely most már állandó helyszínen táborozna le.

40 évvel indulása és az állandó vándorlás után Velencén találta meg végső helyszínét az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT). Idén számos újítás lesz, a rendezvény területe csaknem 30 hektárra nő, jóval hosszabb lesz a strandrész, 12 zenei helyszínt állítanak és két nagy kempinget nyitnak.

Programkavalkád

Az EFOTT történetében először idén két felsőoktatási intézmény látja el a házigazda szerepét: a Debreceni Egyetem a kulturális és civil programokért, a Testnevelési Egyetem a sportprogramokért felel. Az EFOTT-on mintegy száz civil szervezet fogja képviseltetni magát, a sportkínálatot szélesíti az épülő új strandkézilabda és -röplabda pálya, de vízifocizni, sárkányhajózni is lehet, valamint körbefutni és körbekerékpározni a Velencei-tavat.

Koncertkörkép

Idén július 12-től 17-ig fellép a brit Rudimental, a szintén brit Zomboy, a holland Headhunterz és a Firebeatz, az amerikai Borgeous, az ausztrál Pendulum & Verse dj szetje, és koncertet ad szinte a teljes magyar élmezőny. Utóbbiak között lesz a PASO, a 30Y, a Margaret Island, a Tankcsapda, a Brains, a Mary PopKids, Majka & Curtis, a WellHello, az Ivan & the Parazol, a Kiscsillag, a Vad Fruttik, a Halott Pénz, a Kaukázus, a Bëlga, a Szabó Balázs Bandája, az Irie Maffia, a Magashegyi Underground, az Anna & the Barbies, a Fran Palermo, a Ganxsta Zolee és a Kartel, a Péterfy Bori & Love Band, az Ocho Macho, az Animal Cannibals, Sub Bass Monster és Deniz.

EFOTT: itt a himnusz!

Az EFOTT idei himnuszát, a népzenei beütésű elektro-akusztikus Feszt szerelem című dalt a Margaret Island, Felcser Máté (Punnany Massif) és Jumo Daddy (Irie Maffia) közösen írta és adja elő.

Plusz egy újdonság

Új helyszín lesz az EFOTT-on a Muzsika-sziget, amelynek programját Kunos Tamás, a Csík Zenekar brácsása állította össze. A hagyományőrzést a középpontba állító helyszínen népzenei koncertek és táncház is lesz.

Ilyen volt a tavalyi EFOTT:

  • EFOTT 2015: szülinapi megakoncert, virágos hajpántok és vízicsata

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top