Szabadidő

Vége a balatoni ingyenstrandoknak?

Mivel a balatoni települések egyre kisebb támogatási forrásokhoz jutnak, emiatt egyre kevésbé tudják fenntartani, hogy strandjaik, parkolóik ingyenesek maradjanak.

Balatonszárszó után Balatonföldvár lehet a következő, ahol véget vetnek az strand- és/vagy parkoló-ingyenességnek, de gyanítható, hogy előbb-utóbb a többi településnek is fel kell számolnia a vendégcsalogatásnak ezt a módját – írja a sonline.hu.

Vége a balatoni ingyenstrandoknak?

Fonyód a strandközeli parkolóit tette fizetőssé. Balatonföldváron idén nyáron még minden ingyenes, de meglehet, ez az utolsó ilyen szezon. “Döntés még nincs, de várható mindkettő, a strandot a fenntartási költségek miatt kell fizetőssé tennünk, a parkolást pedig amiatt kell szabályoznunk, mert a Balatonnal párhuzamos utcában nyaranta mindkét oldalon leállnak az autók, dugók alakulnak ki, balesetveszélyes a közlekedés. Úgy tervezzük, hogy a kikötő melletti egykori állami, ma már önkormányzati területen alakítunk ki új parkolót” – nyilatkozta Holovits Huba balatonföldvári polgármester.

Olvass még a balatoni strandokról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top