Szabadidő

Így törtek az élre úszónőink a vizes Eb-n – videón a magyarok diadala

Hátránnyal kezdtek, mégis magabiztos győzelmet tudtak aratni úszónőink a 4x200 méteres gyorsváltón. Ilyet még nem láttál, mindenképpen érdemes megnézni a videót!

A női 4×200 méteres gyorsváltón az idei vizes Európa-bajnokság hatodik magyar aranyérmét szerezték meg az úszónőink. A Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, Kapás Boglárka, Hosszú Katinka összeállítású váltóra még biztosan sokáig fogunk emlékezni.

Jakabos még harmadik helyen indította Verrasztót, ráadásul 3,5 másodperces hátránnyal a vezető svédek mögött. A magyar staféta második tagja helyezésben nem jött előrébb, de két másodpercet ledolgozott a hátrányból. A 800 méter gyorson szűk két órával korábban aranyérmes Kapás viszont már elsőként “engedte útjára” Hosszút, aki csütörtökön korábban két döntőben is érdekelt volt, egy-egy arany- és ezüstérmet szerzett 200 méter vegyesen és 100 méter háton. A bajai úszó ennek ellenére végig bírta a távot, sőt eleinte növelte is előnyét, így magabiztosan hozta be a váltót az első helyen 7:51.63 perccel.

Ha lemaradtál róla, most mindenképpen nézd meg, hogyan törtek az élre a magyarok:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top