Szabadidő

Aggódó turisták miatt pusztult el a bölényborjú

Szegény kis bölényborjút a turisták jóakarata vitte a sírba: azért rakták az autójukba, mert azt hitték, fázik, de a "segítségüknek" súlyos következményei lettek.

 Apa és fia a Yellowstone Nemzeti Park meglátogatásakor bukkantak a bölényborjúra, akiről meggyőződésük volt, hogy fázik és haldoklik. Ezért az autójuk csomagtartójába rakták, és így indultak egy parkőr keresésére. Arra nem is gondoltak, hogy pont ők fogják szegény állatot a sírba küldeni.

 A park szabályzata ugyanis szigorúan tiltja, hogy az emberek az állatokkal érintkezzenek. És erre nyomós okuk van: a bölényborjút, miután kiszakították természetes közegéből, a csordája már nem fogadta volna vissza. Egyedül pedig képtelen lett volna ellátni magát. Így végül bármennyire is tragikus, a park szerint a legjobb döntés az volt, hogy elaltassák az borjút. 

A Yellowstone park már régóta panaszkodik a veszélyesen és helytelenül viselkedő turistákra – azt remélik, ez az eset valóban megérteti az emberekkel a szigorú szabályok létjogosultságát.

Forrás: foxnews

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top