Szabadidő

Hihetetlen bébibum a vadaskertben – cuki fotók

A kicsinyek születése valamennyi állat esetében egyértelmű jele annak, hogy jól érzik magukat jelenlegi közegükben, a Kecskeméti Vadaskertben. az összes kis állatot megnézhetik a látogatók pünkösdvasárnap és -hétfőn is.

Makik és makákó, muflonok és nílusi ludak születtek a Kecskeméti Vadaskertben az elmúlt hetekben.

A gyűrűsfarkú makik (Lemur catta) természetes közegükben matriarchális elven szerveződő csoportokban élnek, vagyis a nőstények dominánsak. A Kecskeméti Vadaskertben már évek óta csak az alfanősténynek születnek utódai, legutóbb a tavaszi napforduló idején, március 21-én. A kis ikerkatták éppen egyéves testvérei is ikrek.

Három báránnyal szaporodott a muflonállomány (Ovis aries orientalis) szintén a közelmúltban. A kecskékhez és a bárányokhoz hasonlóan a muflonok kicsinyei is rögtön lábra állnak, és követik az anyjukat.

Május elején született egy picike rhesusmakákó (Macaca mulattais) is. A kicsinyeket – a hímek szinte agresszív védelme mellett – közösségben nevelik. Az elkóborló kis majmokra a csapatból mindig figyel valaki.

Egy hete kelt ki öt kis nílusi lúd (Alopochen aegyptiacus), ők a Kecskeméti Vadaskert legfiatalabb tagjai. A különösen agresszív afrikai madár költési időszak alatt territóriumot foglal, és ilyenkor semmitől nem riad vissza, még a hattyút is képes megtámadni.

A fehér gólyák (Ciconia ciconia) tavaly még csak egy, idén viszont már három fészket raktak, és a nyári ludakkal (Anser anser) együtt hamarosan kiköltik a tojásaikat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top