Szabadidő

Halszörnyet fogott a magyar horgász – fotó

A dél-franciaországi Rhone folyóból horgászta ki műcsalival a rekord méretű harcsát Varga Vilmos. A hal amúgy világrekord lehet.

A Rhone deltájában fogta pénteken éjjel a magyar horgász a gigaméretű, 2 méter 70 centi hosszú szürkeharcsát. A horgász az Indexnek elmondta, a fotót szombaton délelőtt készítették, amikor négy tanú jelenlétében lemérték az óriási halat. A harcsa súlyát ugyanakkor nem tudták pontosan meghatározni, mert a mérleg 130 kilónál kiakadt, Varga Vilmos szerint 130-140 kiló között lehet. “Fogalmam sincs, hogy bírtam ezt betenni a csónakba” – mondta, mivelhogy egyedül horgászott, amikor a harcsa ráharapott a műcsalira.

Élő csalival fogtak már ennél nagyobb harcsát – 2 méter 73 centiset jegyez az IGFA nevű horgászszervezet –, de műcsalis kategóriában szinte biztosan Varga Vilmosé az új világrekord.

Varga Vilmos nem mostanában kezdte a “szakmát”, az horgászás az élete, rendszeresen vezet horgásztúrákat, és évek óta a Magyar Horgász szakírója. Hamarosan megjelenik a témában írt első könyve is. Úgy tudni, a rekord méretű harcsa jól van, a méricskélés után visszaengedték a folyóba – írja az Index.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top