Szabadidő

Lenyűgöző felvétel: ennyit változott a Széll Kálmán tér

Néhány másodperc alatt megnézheted, hogyan változott az egykori Moszkva tér a mostani Széll Kálmán térré. Lenyűgöző felvétel!

Szenzációs felvétel került a Széll Kálmán tér újjászületését a kezdetektől dokumentáló NapiKalef mikroblog birtokába: Török Ferenc 2001-es Moszkva tér című filmjéhez szinte pontosan ugyanabból a szögből készültek felvételek a térről, ahol a blog szerkesztőjének kamerája is forog 2015 márciusa óta folyamatosan, hogy a tér átadása után egy 4 perces timelapse videón mutassa be a 14 hónapja tartó átalakulás folyamatát.

Mivel a téren az utolsó simításokat végzik, és bő egy héten belül birtokba vehetjük a megújult Széll Kálmán teret, a szerkesztő elérkezettnek látta az időt, hogy bemutassa: mennyi változott azóta, hogy villamos fordult a tér közepén levő hurokban.

A nagyszabású Kalef365 című timelapse videoprojekt érdekessége nem csak a páratlan minőségű archív felvétel: május 8-án vasárnapra, két nappal a tervezett megnyitó előtt a szerkesztő téravató flashmobot hirdetett a Széll Kálmán térre, hogy a videó elején járókelőkből írja ki a “Kalef 365” feliratot, ami a videó címe lesz majd.

A videót egyébként jó minőségben a Kiscelli Múzeum #moszkvater – A Széll Kálmán tér története című időszaki kiállításán is meg lehet majd tekinteni kivetítőn május második felében.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top