nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Magyarországra jön Da Vinci titokzatos hangszere

Magyarországra jön Da Vinci titokzatos hangszere

Leonardo da Vinci titokzatos hangszerét, a viola organistát Sławomir Zubrzycki lengyel zongoraművész hozza hazánkba. A hangszerkészítő a reneszánsz mester eredeti tervei alapján készítette el a billentyűs, vonós hangszer ötvözetét.
NLCafé
f Ajánlom

A lengyel művész és a 2012-ben Krakkóban elkészítette az egyedi hangszert. A Da Vinci hangja – egy titokzatos hangszer Budapesten, Veszprémben és Székesfehérváron, a Szent István-bazilikában lesz hallható. Sławomir Zubrzycki egyedül lép fel mindhárom estén, és a közönség rövid dokumentumfilmet is láthat a hangszer elkészítéséről – mondta ifjabb Major István, a székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar igazgatója.

 

 

Leonardo Da Vinci valószínűleg egy univerzális és talán még inkább tökéletes hangszert akart megalkotni. Az új hangszernek képesnek kellett lennie kitartott hangok megszólaltatására úgy, mint egy orgona, ugyanakkor a vonós hangszerekhez hasonló hangzás, illetve dinamika és vibrato képzésére. Egy ilyen hangszer sikeresen pótolhat akár egy vonós együttest is.

 

Megosztás Facebookon