Szabadidő

Menni sem tudott az éheztetett kutya, mikor rátaláltak – most nézzétek meg

Néhány hónap alatt csodás átalakuláson ment keresztül Barilla, aki soványsága miatt kapta megmentőitől éppen ezt a nevet.

“Volt, aki egyszerűen csak »spagettinek« becézte őt, míg nálunk volt” – mondja Eduardo Rodriguez, annak a spanyol állatmenhelynek a vezetője, amelyik gondozásba vette az élet és halál között lebegő kiskutyát. “Szegény jószág rettenetes állapotban került hozzánk. Alig hét kilót nyomott, pedig háromszor ennyit kellett volna, a csontjai kilátszottak, emiatt sebek borították az egész testét. Ráadásul a fejét és a farkát leszámítva mozdulni sem tudott.”

Menni sem tudott az éheztetett kutya, mikor rátalálták – most nézzétek meg

Eduardo elmondta, sokáig az is bizonytalan volt, újdonsült védencük egyáltalán életben marad-e. “Őszintén megmondom, mikor először megláttam a kutyát, biztos voltam benne, hogy elpusztul. Az állatorvosunk is azt mondta, kicsi a valószínűsége, hogy túléli a megpróbáltatásokat. Szerencsére nem lett igazunk” – tette hozzá a menhely vezetője, akit meglepett Barilla élni akarása.

Azok után, amin keresztül kellett mennie, hogy hónapokig éhezett és alig ivott, még mindig csóválni kezdi a farkát, ha embert lát. Nem vesztette el a hitét, pedig meglett volna rá minden oka.

Eduardo a Barkpostnak elárulta azt is, gyerekkora óta ment nehéz sorsú kutyákat, de még sosem látott olyan rossz állapotban lévő négylábút, mint Barilla.

Menni sem tudott az éheztetett kutya, mikor rátalálták – most nézzétek meg

A legnehezebb feladatot az jelentette, hogy Barilla újra megtanuljon járni. Mivel az éhezés miatt nagyon legyengült, és gyakorlatilag nem voltak izmai, az első időszakban még az is gondot jelentett neki, hogy egyáltalán lábra álljon. Végül készítettünk egy speciális hámot, aminek segítségével elkezdhettük mozgatni őt.

A gyógyulási folyamatról és a csodás átalakulásról a menhely kisfilmet készített, amit a napokban megosztottak a Facebook-oldalukon is. Íme:

 

Mióta menhelyre került, Barilla sorsa is rendeződött. Egyrészt szépen kigömbölyödött, másrészt szerető otthonra talált Rodriguezéknél, ahol a család öt további mentett kutyájával osztozik a szereteten. 

Menni sem tudott az éheztetett kutya, mikor rátalálták – most nézzétek meg

Olvass még több megható kutyás történetet az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top