Szabadidő

Sziget 2016: újabb világsztárok fellépését jelentették be

Még mindig nem végleges az idei Sziget fellépőinek listája. Ma újabb világsztárok érkezését jelentették be. A Sziget nyitókoncertjét a minden idők egyik leghírhedtebb punkzenekara, a Ramones dobosa, Marky Ramone adja, de jön TroyBoi, az Afrojack és Zedd is.

Tovább bővül az idei Sziget sztárfellépőinek névsora. Marky Ramone, alias Marc Steven Bell minden idők egyik leghíresebb és leghírhedtebb amerikai punk rock bandájának, Ramonesnek volt a dobosa 1978 és 1983, majd 1987 és 1996 között. A dobos jelenlegi csapata, a Marky Ramone’s Blitzkrieg koncertje nyitja az idei Sziget Fesztivált. A punk 40. születésnapjára szervezett turné keretében látogatnak Budapestre, programjukban a Ramones klasszikusai is elhangzanak majd.

A már bejelentett sztárok mellett jelezte érkezését a kortárs könnyűzenei színtér egyik legmeghökkentőbb formációja, a dél-afrikai Die Antwoord, amely korábban többször is járt Magyarországon. A hiphop, elektro és rave elemeit vegyítő fokvárosi zenekar 2009-ben robbant be a zenei életbe Enter the Ninja című klipjével. Az Anarchytecture című vadonatúj lemezével jön a Szigetre a négytagú londoni Skunk Anansie is.

Fellép az Afrojack, és itt lesz a Grammy-díjas holland elektronikus zenész, a nemzetközi elektrohouse színtér igazi sztárja, az Arena, ahogyan koncertezik az orosz származású német, szintén Grammy-díjjal büszkélkedő Zedd is. A Sziget 2016 fellépői között lesz Alex és Chris van den Hoef kanadai elektronikus zenei duója, a DVBBS.

A Sziget Fesztivál A38 sátor programjában szerepel a hiphopelőadóból sikeres tánczenei producerré vált guatemalai Carnage, és láthatjuk a Szigeten a londoni multiinstrumentalista TroyBoit is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top