Szabadidő

Virágba borult pitbullokkal kampányolnak a félreértett kutyákért

Egy amerikai fotós virágkoszorús kutyák képeivel száll síkra az esztelen pusztítás ellen. A pitbulloktól és hasonló kutyáktól sokan rettegnek, mivel több ilyen állat gazdája is félreneveli és agresszívvá teszi a kutyáját. Pedig a pitbullok is csak ugyanolyan blökik, ha megfelelően nevelik őket.

Csak az USA területén évente több mint egymillió pitbullt vagy hasonló kutyát altatnak el. De a világ többi részén, így nálunk is sokan az agresszív emberek kiegészítőjeként gondolnak ezekre a kutyákra, pedig rendkívül lojálisak és barátságosak tudnak lenni, megfelelő gazdi felügyelete alatt.

Félelmetes gyilkológép? (Fotó: Sophie Gamand)
Félelmetes gyilkológép? (Fotó: Sophie Gamand)

Sophie Gamand fotós úgy döntött, ideje változtatni az előítéleteken, ezért Flower Power: Pit Bulls of the Revolution címmel sorozatot készített egy sor pitbullról, amelyen igyekszik a jószágok érzékenyebb, szeretni való oldalát megmutatni.

Vérszomjas fenevad?  (Fotó: Sophie Gamand)
Vérszomjas fenevad? (Fotó: Sophie Gamand)

A képeken szereplő kutyák mindegyike menhelyi kutyus, akik a fotózás idején egytől egyig arra vártak, hogy új gazdihoz kerüljenek. A 2014 nyarán elkezdődött projekt máig tart, Gamand eddig mintegy 250 kutyát örökített meg virágkoszorúval. A portrékat barokk és rokokó festmények ihlették.

Lihegő rém?  (Fotó: Sophie Gamand)
Lihegő rém? (Fotó: Sophie Gamand)

<3  (Fotó: Sophie Gamand)
 

Gamand arra is szeretné felhívni a figyelmet, hogy a pitbullokat, illetve a hozzájuk igen hasonló, de más fajtájú bullterrier kutyákat sokszor összekeverik, ami további állatok sorsát nehezíti meg.
A pitbullokért a fotós mellett az Agymenőkből ismert színésznő, Kaley Cuoco is szót emelt, aki Instagram-fiókján keresztül hirdeti az igét.

További cikkek kutyákról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top