Szabadidő

Új sorozatban jelennek meg Szabó Magda művei

Szabó Magda születésének 100. évfordulójára műveit új kiadásban jelentetik meg. A 20 kötetet egységes, új arculattal vásárolhatjuk meg. Az első regény, a Für Elise új kiadását az április végi Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon mutatják be.

Két év alatt húsz kötetben jelennek meg Szabó Magda művei. Az egységes és új arculatú sorozattal a Jaffa Kiadó az írónő születésének századik évfordulójára emlékezik. Szabó Magda 1917. október 7-én született – írja hétfői lapszámában a Magyar Hírlap.

Jolsvai Júlia, az új kiadású sorozat felelős szerkesztője azt is elárulta, hogy az április végén megnyíló Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon a Für Elise új kiadása máris bemutatkozik. Korábban már elkészült a kiadónál az írónőnek a New York Times rangos listájára felkerült Az ajtó című regénye, az Ókút, a Freskó, a Pilátus és A pillanat című műve is.

A húsz kötet egységes arculattal készül, az írónő olyan ismertté vált szövegeibe, mint a “hűség tulajdonság, a hála tanítható” a szerkesztés során nem nyúlnak bele, de gondolva a fiatalabb olvasókra, néhol lábjegyzetetekkel egészítik ki a könyveket.

Idén év végéig még további négy kötet kiadását tervezik, jövőre pedig, Szabó Magda 100. születésnapjáig a teljes sorozattal el akarnak készülni. A kiadó a jubileumi évfordulóra nagyszabású rendezvénysorozattal is készül.

Az ajtó című regény a rangos The New York Times listájára is felkerült
Az ajtó című regény a rangos The New York Times listájára is felkerült

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top