Szabadidő

Egyetlen napra visszatér a patacipő – ezek voltak 90-es évek legnagyobb slágerei

Nagyon érzi a retrót a magyar. Patacipő, neonszínek, barna rúzs... Ezt lovagolja meg most pénteken a VIVA. A legnagyobb slágerek mellett a régi VJ-kel. Mi is összeraktuk a saját slágerlistánkat a 90-es évekből. Neked mi volt a kedvenced?

Annyit írtunk már a 90-es évekről, hogy lassan megunjuk, de kit akarunk átverni, a 90-es éveket nem lehet megunni.  A VIVA csatorna például leporolja pénteken az összes dalt, amire a 90-es években ráztad. Április 1-jén reggel 6 és éjfél között Retro nappal várja a nézőket a zenecsatorna. És igen, még Lilu, Balázs és Istenes Bence archív felvételei is újra képernyőre kerülnek. Mi csak annyit mondunk: “Vége van már a hétnek, mindig örülök annak, ha beköszön a péntek.”

Megadnánk az alapot, mondjuk ezzel. Helló 1993!

Az Animal Cannibals egyike azoknak, akik a 90-es évek óta töretlenül jelen vannak a hazai zenei palettán. “A ’90-es évek a mi ifjúságunk is volt, egyszerűen imádtuk azt a korszakot, színessé vált az egész világ számunkra. Ebben az időben kezdtek elterjedni itthon a videoklipek, és nem túlzás azt állítani, hogy egy egész generáció szocializálódott ezeken a videókon. A VIVA-hoz mindig különleges élmények fűznek, hiszen nemcsak előadóként voltunk szereplői a csatornának, hanem készítői is lehettünk egyes műsoroknak.”

 

A 90-es évek régi műsorvezetői is visszatérnek a képernyőre, archív felvételen lehet megnézni, ahogyan Sebestyén Balázs aerobic órát tart, Vadon Jani interjúkat készít, Istenes Bence röhögőgörcsöt kap, Lilu és Zsu szupertitkos fogadalmaikról beszélnek…

Visszatér a VIVA képernyője Istenes Bence, Lilu, és Sebestyén Balázs
Visszatér a VIVA képernyője Istenes Bence, Lilu, és Sebestyén Balázs

Mi is összeraktuk a saját, 90-es évek slágerlistánkat

Adél kedvence a 90-es évekből: Orsi – Ha lemegy a nap.

TóCsa sokunk kedvencét kérte a listára:  Nirvana – Smells Like Teen Spirit.

Lilla általános iskolás volt a 90-es években. “Mint amolyan csitrik abban az időben, a barátnőimmel mi is Spice Girlst játszottunk. Csináltunk saját bandát, és mindegyikőnk szerepet vállalt, úgy emlékszem, én voltam Victoria vagy Mel B, már nem tudom pontosan.”

Anett bevállalta, hogy a legemlékezetesebb sláger (na, nem a legszínvonalasabb) a Vége van már a hétnek volt, a Carpe Diemtől.

Ellentétben az előző énekesnővel, Whitney Houstonnak volt hangja a 90-es években. Cinti küldi nektek tőle az I’m Your Baby Tonight dalt.

Vera kolléganőnk a Magyarországra már hazajáró, nyugdíjas Prodigy No Good slágerét tette fel a listánkra.

“Ez a dal maga a borzalmasan ciki 90-es évek” – üzeni nektek Ádám kollégánk.

Igaz, én is csápoltam patacipőben egy 4FClub-koncerten, nem vagyok rá büszke, de ez van. Viszont nálam a legemlékezetesebb dal a 90-es évekből a Kispál és a Borztól a Ha az életben. (Egyébként minden Kispál-dalt ide tennék a 90-es évekből)

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top