Szabadidő

Először fürdették meg a világ legöregebb állatát, a 184 éves teknőst – videó

Most először fürdették meg Jonathant, a 184 éves óriásteknőst, aki jelenleg a világ legidősebb állata, hogy a közelgő uralkodói látogatásra előkészítsék.

Az idős teknős az Egyesült Királysághoz tartozó Szent Ilona-szigeten él. Mosdatását Joe Hollins helyi állatorvos végezte finom luffaszivaccsal, puha kefével és orvosi szappannal. Azért használt orvosi szappant, mert annak nincs maró hatása, és vigyázott, hogy a puha szivacs és a kefe meg ne sértse az óriásteknős páncélját – tudósított a The Daily Telegraph online kiadása.

 A nyugtatók hatása alatt Jonathan békésen rágcsálta a füvet, míg az orvos levakarta teknőjéről a majdnem két évszázad alatt rárakódott iszapot és madárürüléket.

Így készítik fel a királyi látogatásra a 184 éves teknőst - videó

Az egyórás fürdetésnek nem orvosi oka volt, Jonathant a brit uralkodóház egyik tagjának májusi látogatására készítették elő.

A portál videót is készített a fürdetésről:

Jonathan akkor lett a világ legidősebb állata, amikor az előző csúcstartó, Harriet, egy galápagosi óriásteknős 2005-ben Ausztráliában elpusztult.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top