Szabadidő

Megható: minden évben meglátogatja megmentőjét a pingvin

Megható történet, egy pingvin minden évben visszatér megmentőjéhez, az idős brazil halászhoz...

 Joao Pereira de Souza egy 71 éves halász, aki Rio de Janeiro mellett él. Még 2011-ben a part egyik szikláján talált egy pingvint. Az állat csupa olaj  volt, már alig élt. A halász segített rajta, addig ápolta és etette, amíg meg nem gyógyult.

Ezután vissza akart engedni a tengerbe az időközben Dindimnek keresztelt pingvint, de az állat nem ment el, még 11 hónapig a megmentőjével maradt. Ezután elment, feltehetően Argentína és Chile partjaihoz a párzási időszakra. Néhány hónap múlva azonban visszatért, és hazáig követte Souzát. Azóta minden évben 8 hónapot tölt a megmentőjével Brazíliában, a többit pedig távol tőle. Hogy ezt megtehesse, minden alkalommal nagyjából 5000 mérföldet kell úsznia.

“Úgy szeretem ezt a pingvint, mint a fiamat, és hiszem, hogy ő is szeret engem. Más hozzá sem érhet, de nekem megengedi, hogy kézbe vegyem, lezuhanyozzam vagy etessem, sőt még puszit is ad” – mondta  Joao Pereira de Souza.

Forrás: metro.co.uk

Még több pingvines cikk az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top