Szabadidő

Sziget 2016: legendás nevekkel bővült a fellépők listája

Sia és Noel Gallagher neve mellett még rengeteg nagyágyúval bővült a Sziget fellépőinek listája. Érdemes átböngészni!

 Mint ahogy már írtunk róla, legendás nevek és friss kedvencek is fellépnek idén a Szigeten. Most pedig újabb neveket jelentettek be a szervezők, akiknek örülhetünk.

Érkezik Ausztrália egyik legtehetségesebb dalszerző-énekesnője, Sia, akinek nevéhez fűződik 2014 egyik legnagyobb slágere, a több mint egymilliárdos nézettségű Chandelier. Az énekesnőnek ez lesz az első fellépése Magyarországon.

Noel Gallagher az elmúlt két évtized egyik legfontosabb dalszerzője és előadója. Egykori zenekara, a kultikus és legendás Oasis ugyan 2000-ben már járt a Szigeten, Noel Gallagher azonban a megromlott testvérviszony miatt nem tartott a többiekkel, így ezt az elmaradást is pótolja mostani fellépése. 

A Crystal Castles is érkezik, a zseniális dalszerző-producer Ethan Kath projektje 2008-ban robbant be a köztudatba. Az élőben is elsöprő energiájú Crystal Castlesből két éve vált ki Alice Glass, de a producer-dalszerző Ethan továbbvitte a projektet: a vadiúj énekesnővel rögzített Frail tavaly debütált, és hamarosan érkezik az új lemez is.

A Szigetre tart Jake Bugg is.  A brit énekes, gitáros és dalszerző, aki a maga egyszerűségében megnyerő, közvetlen, őszinte és egyedi hangvételű inde-folk rock zenéjével lett Nagy-Britannia egyik legkeresettebb fiatal előadója. 

A frissen bejelentett nevek közt van a rapper-dalszerző-producer Travis Scott. Már tizenéves korában elkezdte gyártani beatjeit, mára pedig az egyik legsokoldalúbb hiphop előadónak számít Észak-Amerikában.

Élő produkcióval érkezik Wilkinson, a nemzetközi hírű, profi és technikás brit drum’n’bass előadó, DJ és producer, akinek dinamikus, elegánsan szárnyaló, minden alkalomhoz passzoló és kiváló vokálokkal megküldött zenéjére nemrégiben kattantak rá a tömegek.

Mexikó egyik leghangosabb rap-metál zenekara, a Molotov 1995 óta nyomja. Velük igazi színpadi kavalkádra lehet számítani, mindenki játszik minden hangszeren, és amennyire odacsapnak a riffek, annyira szórakoztató is a zenekar. 

A kanadai DJ és producer, Excision kőkemény, basszusközpontú, masszív és kíméletlen dubstep anyagaival szerzett magának hírnevet. Tavaly jelent meg második nagylemeze, de a dubstep mágus igazi varázsa leginkább élőben mutatkozik meg, például nyáron a Szigeten.

Jön Dyro, egy szemtelenül fiatal, csupán 23 éves holland DJ-producer is, aki a világ egyik leghíresebb DJ-producer géniusz, Hardwell támogatásával kezdte karrierjét. 2011-ben robbant be az idén februárban jelent meg legfrissebb kislemeze, és az már tuti, hogy brutális bulira lehet számítani a Szigeten.  

Az UNKLE 1998-as debütáló albuma, a Psyence Fiction gyanúsan hibátlan mestermunka. Később a hiphoptól egyre inkább a rock, a house, a pszichedelia felé vette az irányt karcos-recsegős, lerobbant hangulatú számokkal, amit a Szigeten is hallgathatunk, egy élő koncert keretében.

Norvégia legifjabb reménysége, Aurora Aksnes szintén fellép az idei Szigeten. 16 évesen jelentkezett első kislemezével, tavaly év végén rengeteget lehetett olvasni róla a John Lewis karácsonyi reklámjához készített Half the World Away Oasis feldolgozásának kapcsán, idén pedig, március közepén, végre bemutatkozó lemeze is megjelenik.

Európa friss kedvence, a 2010-ben alakult belga Oscar and the Wolf már most megtalálta saját és különleges hangját: érzékeny és melankolikus zenéjükben neosoul, R&B, elektronika és finom popzenei elemek adják meg a zenekar egyből felismerhető karakterét. A finom zenei megoldásokhoz nagyban hozzájárul Max Colombie frontember énekhangja és színpadi jelenléte.

A toulouse-i születésű francia Jain elképesztően sokszínű karakter: dalszerzőként és énekesnőként is széles spektrumot ölel át, az egész összhatás pedig magával ragadó magabiztosságról árulkodik. Tavaly megjelent Zanaka című bemutatkozó lemezével érkezik Jain a Sziget Fesztiválra.

Tourist név a londoni producer William Phillipst takarja, aki az elmúlt években került az elektronikus zenei reflektorfénybe. Legutóbbi amerikai turnéja már telt házas volt, To Have You Back címmel már idénre is jutott egy nagy slágere. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top