Szabadidő

Így néznek ki most az idén 30 éves Top Gun sztárjai

Harminc éve még ők voltak a legmenőbbek földön és égen, de azóta sokat változott a világ. Mi történt azóta Maverickkel, Icemannel, Goose-zal és a többiekkel, akik olyan nagy hatással voltak ránk, hogy a Top Gun 2. tervéről azóta sem tett le Hollywood?

Maverick – Tom Cruise

Ha ez a cikk akár csak bő egy hónappal korábban jelenik meg, akkor valami olyasmit írtunk volna, hogy a színész még mindig szenzációs formában van, alig tudjuk elhinni, hogy már ötvenhárom is elmúlt stb. Azonban mióta Tom Cruise megjelent a frissen kivasalt arcával a BAFTA-díjátadón, már mindenki arról beszél, mi történt vele. Nem is igazán értjük ezt a lépését, hiszen a karrierje a Mission: Impossible-filmeknek köszönhetően rendben van, a tavalyi szcientológusbotrányt is túlélte, és máig ő az egyik legnépszerűbb mozisztár. Az öregedéstől való félelem azonban nagy úr, de úgy tűnik, nem épp a legügyesebb orvosoktól kért segítséget.

Iceman – Val Kilmer

Szívesen írnánk csupa jó hírt Val Kilmerről, de nehéz dolgunk lenne. A sztár, aki az olyan filmekkel, mint a The Doors, a Mindörökké Batman vagy a Szemtől szemben a kilencvenes években élte fénykorát, a kétezres évek második felétől látványosan megzuhant, és elég csúnyán meghízott. Szerepeket azonban így is kapott, szóval egészen addig nem volt nagy a baj, amíg torokrákot nem állapítottak meg nála. A helyzet súlyos volt, de a mostanában látott képek alapján úgy tűnik, Val Kilmer gyógyulófélben van, és látványosan javul az állapota. Szorítunk érted, Iceman!

Charlie – Kelly McGillis

Mivel Maverick filmbeli szerelme, Kelly McGillis szakmai életéről nagyjából annyit érdemes írni, hogy még mindig színészként keresi a kenyerét – mellette van egy étterme Floridában –, valamint azt, hogy a színpadon pár éve eljátszhatta Mrs. Robinsont a Diploma előttben, így inkább a magánéletéről csámcsognánk. A kétszer elvált színésznő – a második házasságából két gyermeke született – 2009-ben lepte meg a világot a coming outjával, amikor arról beszélt a nyilvánosságnak, hogy leszbikus.

Goose – Anthony Edwards

Ugyan Anthony Edwardsnak fontos szerepe volt a Top Gunban, a karrierje szerencsére úgy alakult, hogy nem a repülős film mellékszereplőjeként, hanem a Vészhelyzet Green dokijaként fog emlékezni rá a világ. A korán kopaszodni kezdő színész a forgatás idején összeszűrte a levet Meg Ryannel, de ez a kapcsolat mindössze egy évig tartott. Edwards 1994 óta házas, és azóta négy gyermeke született. Máig színészkedik, de a mozivászon helyett már főképp a tévében látható.

Carole – Meg Ryan

Meg Ryan a teljes karrierje során megmaradt a cuki szomszéd lány szerepben, és már a Top Gunban is ebben a szerepkörben mutatkozott be. A kémia annyira működött közte és a filmbéli szerelmét alakító Anthony Edwards között, hogy a forgatáson túl is folytatták a románcot. A férje azonban nem ő, hanem Dennis Quaid lett, akivel egy közös gyermekük született, és el is váltak még 2001-ben. A válás után Ryan sem a magánéletében, sem a karrierjében nem talált magára. A kilencvenes évek sztárstátusza (amit főképp a Harry és Sallynek köszönhetett) után pocsék plasztikai műtétekkel rombolta a nimbuszát, és annyira próbált kitörni a szomszéd lány skatulyából, hogy amikor ez sikerült neki, az egyben a karrierjét is magával rántotta. Tavaly rendezett egy filmet (Ithaca), amiben újfent Tom Hanksszel szerepelt, de ezt néhány fesztivál közönségén kívül senki se láthatta.

Viper – Tom Skerrit

Minden katonás filmben kell lennie egy tapasztalt parancsnoknak is, és a Top Gunban ez a szerep a legendás bajuszú Tom Skerritnek jutott. A már nyolcvankettőn is túl lévő karakterszínész még mindig aktív, idén például Tom Hanks oldalán láthatjuk majd az A Hologram for the King című filmben. Háromszor házasodott, az első két házasságából négy gyermeke született, és utoljára a Ted című filmben találkozhattunk vele a magyar mozikban, amiben jóízűen csinált tréfát saját magából.

Megnéznéd, hogyan néznek mi most a kedvenceid a régi filmklasszikusokból?

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top