Szabadidő

3 részes lesz az új Harry Potter-mozifilm

Trilógia készül az új Harry Potter-filmből. A legendás állatok és megfigyelésük első részét decembertől vetítik a mozik. A Potter-könyvek szerzője, J.K. Rowling a Twitteren számolt be a hírről.

A Legendás állatok és megfigyelésük című könyv 2001-ben jelent meg, eredeti szerzője, J.K. Rowling annak idején úgy döntött, lemond a szerzői jogokról, és a könyv bevételét egy szegény gyerekek javára gyűjtő alapítványnak ajánlotta fel. A regény szerzőjeként pedig Göthe Salmandert tüntette fel, ezzel is utalva arra, hogy a történet a Harry Potter-könyvekből megismert mágikus lényekről szól.

A Warner Bros 2013 őszén jelentette be, hogy a könyvből filmváltozatot készít. A nyáron új Harry Potter-könyvet megjelentető írónő a Twitteren azt is elárulta, történetéből három részes mozifilmet láthatunk majd.

A Legendás állatok és megfigyelésük című történet 70 évvel A bölcsek köve előtt játszódik, ami azt jelenti, ezúttal Daniel Radcliffe varázslótrükkjeit nélkülöznünk kell, és Göthe Salmander kalandjait követi a boszorkányokkal és varázslókkal teli, titkos New York-i közösségben.

A vadonatúj Harry Potter-trilógiát David Yates rendezi, és a szereplőgárdában olyan nevek tűnnek fel, mint az Oscar-díjas Eddie Redmayne, akinek ajándék volt Stephen Hawking szerepe a Mindenség elméletében, vagy Colin Farrell, Ezra Miller és Katherine Waterston – írja a hvg.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top