nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Meghalt George Kennedy, a Csupasz pisztoly filmek és a Dallas sztárja

Meghalt George Kennedy, a Csupasz pisztoly filmek és a Dallas sztárja

Február 28-án, 91 éves korában meghalt George Kennedy, az Airport, a Csupasz pisztoly filmek és a Dallas sorozat Oscar-díjas sztárja.
NLCafé
f Ajánlom

Hosszú élete során számtalan sorozatban és mozifilmben játszott az Oscar-díjas George Kennedy. A 91 éves színész haláláról unokája, Cory Schenkel adott ki közleményt. A színészlegenda február 28-án halt meg az idahói Boise-ban, ahová 2002-ben költözött feleségével.

A legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat az 1967-es Bilincs és mosoly című filmben nyújtott alakításáért ítélte neki az Akadémia.

George Kennedy hosszú és sikeres pályafutása 1956-ban kezdődött sorozatszínészként. Olyan híres tévésorozatokban vállalt szerepet, mint a Dallas, amelynek 74 epizódjában játszotta Carter McCay szerepét 1989 és 1991 között.

A legismertebb mozifilmjei többek között a Négy mesterlövész, a Piszkos tizenkettő, az Airport és a Csupasz pisztoly filmek. Utolsó szerepét a 2014-es Hazárdjáték című filmben vállalta olyan hírességek mellett, mint Mark Walhberg vagy Brie Larson, aki megnyerte a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat.

Meghalt George Kennedy, a Csupasz pisztoly filmek és a Dallas sztárja

Fotó: IMDb

Megosztás Facebookon